Dodik: Vučić ima pravo da govori u ime svih Srba

Dodik: Vučić ima pravo da govori u ime svih Srba Izvor: N1
(arhiva)

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da srpski predsednik Aleksandar Vučić ima pravo da govori u ime svih Srba i poželeo mu sreću tokom posete Hrvatskoj koju smatra krivom za lošu atmosferu uoči njegovog dolaska.

Dodik je istakao da Vučić ovom posetom pokazuje da Srbija ima kapacitet i sposobnost za razgovore i dogovore po mnogim pitanjima.

"Očigledno je da atmosfera koja se pravi u Hrvatskoj oko ove posete nije primerena, ali to upravo govori o značaju koji Vučić kao predsednik Srbije ima u regionalnoj stabilizaciji i dobrim odnosima", rekao je Dodik.

Dodik je ocenio da su mnoga pitanja iz prošlosti veoma teška, u odnosima između Srba i Hrvata, ali da ovu posetu treba iskoristiti kao novu priliku da se uspostave sigurni i dobri odnosi u budućnosti koji bi garantovali bezbednost i mir za oba naroda i sve tri države.

Prema njegovim rečima, Srbi imaju dve države - Srbiju i Republiku Srpsku, Hrvati imaju Hrvatsku i to je novi istorijski kontekst koji je doneo raspad bivše Jugoslavije.

"Želim uspeh Vučiću u razgovorima. On je pozvan da svojim kredibilitetom predstavlja ne samo Srbiju, nego i da razgovara o svim pitanjima između Srba i Hrvata", rekao je Dodik, a prenosi agencija Srna.

Govoreći o mogućem bezbednosnom riziku tokom Vučićeve posete Hrvatskoj, Dodik je rekao da taj rizik uvek u nekom smislu postoji, ali da ne veruje da bi moglo nešto da se dogodi što bi ugrozilo ovu posetu.

"Znajući Vučića, to sigurno njega ne bi sprečilo da ode u posetu", rekao je predsednik Republike Srpske.

Komentara 142

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

deki

Ma ti ćeš da mu kažeš. On ionako radi šta hoće i kako hoće u ime svih nas, samo zato što smo dozvolili da glasovi teletabisa odrede našu sudbinu. Ponašate se i ti i on kao da su vam Srbija i Republika Srpska privatna svojina.

4 0

KLM

Mozda u tvoje I samo u Ime njegovih partijskih pristalica. Nisu svi Srbi sns.

9 0

Marijana

Ni u moje ime , nikada! Ako su Srbi iz Bosne i iz Hrvatske ( nekad bili!..) konstitutivni narodi tih Republika , kako im Srbija može biti matična zemlja?? Vučiću , kad je o "brizi za sunarodnjake " iz HR, dosta bi ti bilo da se pobrineš za one koji su ti najbliži - izbjeglice iz HR.Iako, mislim da njemu , pod hitno , treba psihijatrijski tretman. Za dobrobit , najprije , svih vas iz Srbije. A onda bi i Dodik , zašutio.

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo