Zatvori

Mediji: Uhapšeni policajci su srpske nacionalnosti

Mediji: Uhapšeni policajci su srpske nacionalnosti Izvor: N1

Kosovski portal gazetaexpress.com objavila je da su pripadnici policije Kosova, koji su uhapšeni zbog manipulacije dokazima u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića, policajci Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Uhapšeni su pripadali Policijskoj stanici Severna Mitrovica i protiv njih je primenjena mera policijskog zadržavanja od 48 sati, navodi portal.

Do hapšenja je došlo po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici i tokom pretresa kod pritvorenih je pronađen jedan pištolj TT sa dva šaržera sa devet metaka, kalibra 7.62 mm koji će biti iskorišćeni u daljoj proceduri.

 Iako se ni u saopštenju Policije Kosova niti Policijskog inspektorata ne daje identitet pritvorenih, portal gazetaexpress.com piše da se radi o Dragiši Markoviću i Žarku Jovanoviću.

Iz Državnog tužilaštva je saopšteno da će Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podneti zahtev nadležnom sudu za određivanje pritvora od 30 dana za pritvorene pripadnike Policije Kosova, dok je Policija Kosova donela odluku o njihovoj suspenziji do okončanja istrage.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta njegove stranke u severnom delu Mitrovice.

Komentara 43

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Demir

Cekaj cekaj, pa malopre procitah vest da je neki muskarac upucao zenu u Bgd- u. Oni nisu imenovani vec im pisu inicijali. To je cinjenica da je zena ubijena pa se ne stavlja njeno ime. Ovde se radi o osumnjenicenima a objavljuju im se puna imena. Fali im samo adresa!

16 11

He

evo rasplakaćeš me, ma srce mi se cepa zbog njih. Imena bre, nego šta!!!

9 2

E, Pa

Možda se i otkriju počinioci ovog zločina, samo ako Albanci preuzmu potpunu istragu, inače ako dozvole još i Srbiji da se umeša nikad se neće razotkriti. Iako će možda i svi znati i počinioce i nalogodavce.

158 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo