Mediji: Uhapšeni policajci su srpske nacionalnosti

Mediji: Uhapšeni policajci su srpske nacionalnosti Izvor: N1

Kosovski portal gazetaexpress.com objavila je da su pripadnici policije Kosova, koji su uhapšeni zbog manipulacije dokazima u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića, policajci Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Uhapšeni su pripadali Policijskoj stanici Severna Mitrovica i protiv njih je primenjena mera policijskog zadržavanja od 48 sati, navodi portal.

Do hapšenja je došlo po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici i tokom pretresa kod pritvorenih je pronađen jedan pištolj TT sa dva šaržera sa devet metaka, kalibra 7.62 mm koji će biti iskorišćeni u daljoj proceduri.

 Iako se ni u saopštenju Policije Kosova niti Policijskog inspektorata ne daje identitet pritvorenih, portal gazetaexpress.com piše da se radi o Dragiši Markoviću i Žarku Jovanoviću.

Iz Državnog tužilaštva je saopšteno da će Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podneti zahtev nadležnom sudu za određivanje pritvora od 30 dana za pritvorene pripadnike Policije Kosova, dok je Policija Kosova donela odluku o njihovoj suspenziji do okončanja istrage.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta njegove stranke u severnom delu Mitrovice.

Komentara 43

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Demir

Cekaj cekaj, pa malopre procitah vest da je neki muskarac upucao zenu u Bgd- u. Oni nisu imenovani vec im pisu inicijali. To je cinjenica da je zena ubijena pa se ne stavlja njeno ime. Ovde se radi o osumnjenicenima a objavljuju im se puna imena. Fali im samo adresa!

16 11

He

evo rasplakaćeš me, ma srce mi se cepa zbog njih. Imena bre, nego šta!!!

9 2

E, Pa

Možda se i otkriju počinioci ovog zločina, samo ako Albanci preuzmu potpunu istragu, inače ako dozvole još i Srbiji da se umeša nikad se neće razotkriti. Iako će možda i svi znati i počinioce i nalogodavce.

158 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo