Medenica: Glogovac sebe odavno upisao u vrh srpskog glumišta

Medenica: Glogovac sebe odavno upisao u vrh srpskog glumišta Izvor: N1

Pozorišni kritičar i teatrolog Ivan Medenica izjavio je u Novom danu da je glumac Nebojša Glogovac, koji je juče preminuo, još za života sebe upisao u istoriju srpskog pozorišta i filma.

"I to poodavno. I to u sam vrh našeg glumišta", rekao je Medenica

Medenica kaže da će ga lično pamtiti po dve uloge koje, kako kaže, "reflektuju ono što mu se desilo i što nam se svima desilo".

"Njegova uloga u predstavi Barbelo, po tekstu Biljane Srbljanović i u režiji Dejana Mijača u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a druga je Hamlet u režiji Aleksandra Popovskog", kaže on.

Medenica dodaje da je smrt Glogovca šok - zato što je mlad, kao i zato što je otišao umetnik iza kog će ostati velika praznina.

"Od kad znam za sebe u pozorištu, znam za Nebojšu Glogovca i to kao glumca od kog se mnogo očekivalo i koji je sva ta očekivanja potvrđivao. Rasli smo zajedno. Ovo nije lak trenutak ni za Jugoslovensko dramsko pozorište kojem će biti potrebno dosta snage da to prevaziđe", zaključio je Medenica.

Glogovac je preminuo u Beogradu posle kratke i teške bolesti, u 49. godini. On će biti sahranjen u ponedeljak, 12. februara, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pogledajte snimak celog gostovanja Ivana Medenica u Novom danu:

Izvor: N1

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Južni

Tegoban je put umetnosti i saznanja kao i borba sa "divljačijom i vetrenjačama". To je Glogovac odlično znao, kaže nam Medenica, ali sa tog puta nije skrenuo niti odustao. Nije ustuknuo i krenuo lagodnijim putem. Junaci su junaci - ne pričaju o sebi već čine junačka dela. Nema te barijere koja može da ih obeshrabri i zastraši. Ko misli da su obrazovanje kultura i umetnost suvišni i da demokratija nije za nas, vara se. Nećemo mi nikuda bez tih vrednosti.

11 0

Aja Vasil

sjajno, fascinantan razgovor između dve osobe koje znaju o čemu razgovaraju, neviđeno na srpskoj televiziji.. bravo za voditeljku i naravno bravo za Ivana koji je kao i uvek sjajan sagovornik, više ovakvih sadržaja bilo bi poželjno, naročito na tv sa nacionalnom frekvencijom, da ne govorimo o RTS.

16 0

Aja Vasil

tako se razmišlja i govori, to je kultura, ali, avaj, retkost, u ovoj kloaki...

13 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo