Prepuni kampovi u Grčkoj, UNHCR upozorava na zlostavljanje

Prepuni kampovi u Grčkoj, UNHCR upozorava na zlostavljanje Izvor: Reuters/Antonio Parrinello

Visoki komesarijat UN za izbeglice (UNHCR) upozorio je da su migranti u Grčkoj suočeni s nasiljem i seksualnim zlostavljanjem u prepunim prihvatnim centrima.

UNHCR je naveo da je 2017. godine prikupio 622 svedočenja migranata na grčkim ostrvima gde su oni rekli da su bili žrtve seksualnog ili neke druge vrste nasilja po dolasku u zemlju.

Mnoge žrtve su takođe rekle da nisu ništa nikome prijavile iz straha, kao i zbog mogućeg odbijanja njihovog zahteva za azil.

"Verovatno je mnogo veći broj žrtava nasilja", rekla je portparolka UNHCR-a Sesil Puji na konferenciji za novinare u Ženevi.

Ona je navela primer jedne migrantkinje koja se nije kupala dva meseca iz straha da ne bude napadnuta jer kupatila u kampovima nisu bezbedna.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ronin

Jedino što je izostavljeno je to da su ih seksualno zlostavljali drugi migranti... A to je vrlo bitno, verujte. Iz uvodnih rečenica bi se moglo zaključiti da su ih Grci zlostavljali, ali onda rečenica koja spominje kupatilo u migrantskom kampu daje novo svetlo - mada ne u potpunosti, jer nigde ne piše da su seksualni napadači drugi migranti. E ovo sve čeka i evropljanke....

14 4

Zarko

Trojanski konj.

6 3

Skadarlija

Sve ih besplatno vratiti odakle su došli! Avionima!

32 11

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo