Sindikat: Oružarima uplaćen bonus, pa povučen sa računa

Sindikat: Oružarima uplaćen bonus, pa povučen sa računa Izvor: N1

Rukovodstvo fabrike "Zastava oružje" i Nadzorni odbor povukli su sa bankarskih računa radnika uplaćeni novac za bonus u visini od 10.000 dinara.

Samostalni sindikat te fabrike je osudio potez rukovodstva i Nadzornog odbora.

Predsednik Samostalnog sindikata Dragan Ilić rekao je agenciji Beta da je danas novac bio uplaćen radnicima, ali je kasnije i povučen sa bankarskih računa, jer taj sindikat nije pristao da potpiše sporazum da više neće organizovati štrajkove, što je ponudio Nadzorni odbor.

Sindikat je u saopštenju naveo da je takva odluka izazvala ogromno nezadovoljstvo zaposlenih, a da radnici to ocenjuju kao akt provokacije i produbljivanja već postojećih sukoba izmedju rukovodstva, Uprave i zaposlenih.

Najavljeno je da će zbog "velike ogorčenosti" radnika u ponedeljak u 8 časova biti održan zbor ispred zgade sindikata na kome će zaposleni biti upoznati sa dogadjanjima u fabrici "do sada nezabeleženom provokacijom rukovodstva".

Kragujevački oružari se održali tri jednočasovna štrajka upozorenja tražeći isplatu bonusa od po 25.000 dinara uz još nekoliko zahteva, medju kojima je izuzimanje fabrike iz privatizacije koja se najavljuje.

Komentara 43

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Koja je banka u pitanju?

Osim vlasnika ilica koje je on ovlastio, niko drugi ne može da raspolaže novcem sa njegovog ličnog računa,pa ni banka. Ako je neka banka to ipak uradila, treba da znamo o koj se banci radi, da svi povučemo svoje uloge i zatvorimo račune, jer to znači da naš novac kod te banke nije siguran. Osim toga, ovo je razlog da NBS toj banci oduzme dozvolu za rad.

23 0

ne razumem

Ko sme osim vlasnika licno da povuce/podigne novac sa njegovog PRIVATNOG racuna?

15 1

Smanjenje poreza i doprinosa na zaradu radnika

Porezi i doprinosi na rad u Srbiji su 68% na isplaćeni neto.To znači da na svakih 100 dinara koje isplati radniku poslodavac mora da uplati državi 68 dinara! U Nemačkoj porezi i doprinosi na zarade su 32% na neto.Čak dva puta manji nego u Srbiji. Kada bi se smanjili porezi i doprinosi na zarade radnika, poslodavac bi mogao da isplati neto veću platu radniku odmah, čak i da se ne poveća minimalac. Pomnožite svoju neto platu sa 68% i utvrdite koliko država uzima od vas i vašeg poslodavca svakog meseca. Naprotiv porezi na dobit velikih korporacija i prihodi od kapitala su u Srbiji 10-15%.To znači da država Srbija uzima od sirotinjske zarade,a kapitalisti postaju sve bogatiji.

31 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo