MUP: Policiji nije prijavljivano nasilje nad dečakom

MUP: Policiji nije prijavljivano nasilje nad dečakom Izvor: N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da policiji nije prijavljivano nasilje u porodici nad dečakom starim 15 meseci koji je od zadobijenih povreda preminuo, kao i da ranije nije prijavljivan očuh deteta N.Š. koji se tereti da je počinio teško ubistvo.

Kako su naveli, prva prijava koju je policija dobila u slučaju nasilja nad detetom bila je 4. februara od Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, kada mu je ukazana pomoć usled povreda sa vidljivim tragovima nasilja od kojih je kako se sumnja, sutradan, odnosno 5. februara, dete preminulo.

"Centru bezbednosti Podgorica, u periodu od 1. januara 2017. do momenta kad je 15-mesečno dete muškog pola primljeno u bolnicu 4. februara 2018. godine, nije prijavljivano nasilje u porodici nad ovim detetom", navodi se u saopštenju.

Dodaju da Upravi policije nije podneta ni prijava od Kliničkog centra 6. januara kada je dete u Dečijoj bolnici u Podgorici primljeno na pregled zbog hematoma na čelu, kao i da očuh zbog toga i nije priveden, niti je protiv njega podneta bilo kakva prijava.

 Kako su naveli, tačno je da je komšija R.S. koji živi u istoj ulici u kojoj su živeli majka dečaka J. J. i očuh N.Š, policijski službenik.

Dodaju da je tačno da je policijski službenik 6. januara dete sa povredama i očuha prevezao u Klinički centar, ali da on nije imao osnova da dogadjaj prijavi policiji, jer lekari koji su obavili pregled nisu kazali da je povreda deteta nastala nasilnim putem.

Službenici Centra bezbednosti Podgorica lišili su slobode očuha deteta N.Š. (27) iz Tuzle zbog sumnje da je počinio teško ubistvo i majku J.J. (33) iz Podgorice, osumnjičenu za kršenje porodičnih obaveza.

Tagovi: dečak , Crna Gora

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Evo i mene

Da je svako radio svoj posao onako kako treba, dete sada ne bi bilo mrtvo a pre toga krvnicki isprebijano. Nadam se da takvi izopaceni umovi dobiju sta zasluze nezvanicno.

7 0

Bisenija

Za svaku povredu nanetu nemocnom 10 godina robije, a sa smrtnim ishodom doživotna.

39 0

Lena

Samo 10? To je monstrum! Nema tu godina koje bi pomogle da se izleci taj bolesni um!

41 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo