Uoči posete Vučića Zagrebu, opet poruke "četnici" i "ustaše"

U Zagrebu se ne stišavaju reakcije na najavljenu posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Udruženje udovica hrvatskih branitelja iz domovinskog rata najavljuje protest sa kojim su upoznati u hrvatskom MUP-u čiji prvi čovek poručuje da razloga za brigu nema. Ministri odbrane, sadašnji u Srbiji i bivši u Hrvatskoj, pak, razmenjuju oštre poruke.

Izvor: N1

"Istinom u budućnost" - tako su udovice hrvatskih branitelja naslovile svoj protest, uverene da Hrvatska u Vučiću nema iskrenog sagovornika za rešavanje bilateralnih problema.

“Radi se o notornom četničkom zločincu koji ni danas u umivenoj formi ne odustaje od velikosrpskih ideja. Radi se o nepresuđenom, nelustriranom i o nepokajanom agresoru koji je u vreme domovinskog rata s oružjem u ruci kružio lepom našom”, poručuje Rozalija Bartolić iz Udruženja udovica hrvatskih branitelja.

davor božinović Izvor: N1

Na takve zapaljive poruke reagovao je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rečima da javnost može da bude mirna jer hrvatske institucije imaju iskustva u organizaciji i dočeku stranih državnika.

“Sve institucije u trenutku kad je predsednica Republike pozvala u posetu predsednika Srbije, rade svoj posao”, istakao je on.

Nakon poruke Vučiću da ne ide u Hrvatsku gde će ga na trgovima sačekati ustaše, ministar odbrane Aleksandar Vulin ni dan kasnije ne odoleva da saopšti istu stvar. Dodaje da Vučić nije postavljao uslove posete i da nema za šta da se izvinjava.

“Naš predsednik odlazi u misiju mira, a oni ga dočekuju uvredama i pretnjama. Naš predsednik često i protiv sopstvene javnosti odlazi u misiju mira, a tamo treba da ga dočekuju ustaše na nekakvim protestima. I od njega traže da se izvinjava. Prošla su vremena izvinjavanja, nemamo za šta da se izvinjavamo”, naveo je Vulin.

predrag matić Izvor: N1

  "Trla baba lan" - kometariše Vučićev dolazak bivši hrvatski ministar branitelja Predrag Matić, uz pojašnjenje da je ta poseta em kurtoazna, em nepotrebna. A komentar je imao i na izjave Vulina.

“To je čovek koji stalno brani lik i delo Aleksandra Vučića, i to preterano i čini mu štetu. Dakle, kad bi onako narodski, da razumeju i oni tamo, za takve izjave može se reći 'budala, bre'”, naveo je Matić.

Dok je Vulin, kaže, spreman da se izvini ako na protestnom skupu ugleda transparente "Mi nismo ustaše, stidimo se NDH, izvinite za Jasenovac", Matić poručuje da iako ima ljudi koji se predstavljaju kao ustaše, od crkve i HDZ-a zavisi kolika će doza toga na protestima biti prisutna.

Komentara 63

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mihajilo

Nemoj da rizikujes nigde nisi dobro dosao,svake nedelje covek pravi po jednu jeftinu i bolesnu predstavu!!!

2 0

Mihajilo

Daj prestani da zamaras ovaj narod sa tvojim lutkicama!!!

2 0

Mija Siledzija

Kada su Tadic I Josipovic razmenjivali komsijske posete nije bilo ovakvih izliva.

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo