Damjanović: Ne obećavamo mnogo, ali uvek ispunimo obećano

Damjanović: Ne obećavamo mnogo, ali uvek ispunimo obećano Izvor: N1

Kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda Miljan Damjanović izjavio je da ta stranka na gradske izbore izlazi samostalno i da očekuje da ponove rezultat od pre godinu ipo dana kada su na lokalnim izborima u 17 beogradskih opština osvojili 8,4 odsto glasova.

"Mi smo otvoreno pozvali SPS i JS nakon uspelog eksperimenta u Mionici, ali do susreta nije došlo, nismo ni seli za sto, već smo samo dobili telefonski poziv kada su nam rekli da neće ići s nama", rekao je Damjanović.

Dodao je da mu nije jasno zašto su socijalisti odbili taj poziv, jer je "sinergija birača" bila dobra, ali da je to pitanje za njih.

Govoreći o rezultatima koje očekuju u Beogradu, Damjanović je rekao da očekuje da će imati više od šest posto glasova, koliko toj stranci predviđaju neka istraživanja.

Očekujem da ponovimo rezultat od osam odsto koliko smo osvojili pre godinu ipo dana, rekao je Damjanović.

Na pitanje kojim glasačima se SRS obraća, kandidat za gradonačelnika kaže: Mi se trenutno obraćamo svima kojima su izneverena očekivanja i nada. Svi su davali obećanja, ali ih je retko ko i ispunio. Za godinu i po dana niste čuli da je bilo koji kadar iz SRS izneverio očekivanja. Mi ne obećavamo mnogo, ali ono što obećamo, mi i ispunimo.

Damjanović je rekao da će ta stranka razvijati svoj projekat "Legalizujmo Beograd", jer se pokazalo da, kako je rekao, zakon o legalizaciji nije dao očekivane rezultate.

Damjanović je najavio i rešavanje problema Gradsko-saobraćajnog preduzeća, osnivanje sekretarijata za predškolske ustanove, kao i razvoj infrastrukturnih projekata.

Na pitanje šta misli o metrou u Beogradu, Damjanović je rekao da "nije siguran da li je taj projekat trenutno moguć".

"Pitanje je koliko je isplativ u ovom trenutku. Sada mi zvuči previše futuristički. Jer ne možemo da gradimo metro, a osnovne stvari nismo sredili", rekao je Damjanović.

Dodao je da SRS nikada nije kritikovala razvojne projekte, ali da je sumnjivo da se ta pitanja potežu samo u predizbornoj kampanji.

"Metro jeste potreban, ali je pitanje da li je moguć trenutno sa finansijskog aspekta", ocenio je.

Izjavu trenutnog gradonačelnika Siniše Malog da metro ne treba graditi u gusto naseljenim delovima grada, Damjanović ocenjuje kao "neshvatljivu".

"Slušao sam da je bilo predloga da mero ne treba praviti tamo gde je gusto naseljeno stanovništvo. Pa valjda neko treba da se vozi tim metroom. Verujem da je Mali napravio lapsus, inače ne mogu da shvatim da tako zaista misli", rekao je Damjanović.

Neravnopravan tretman u medijima

Gost N1 rekao je i da SRS ima neravnopravan tretman u medijima.

"U julu i avgustu su bili podaci, SRS je imala nula posto zastupljenosti u svom predstavljanju. Narodni sam poslanik i nikada nisam dobio poziv za gostovanje ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frenkvencijom, nisu ni ostale kolege...Evo sada u kampanji, predali smo drugi potpise, još nijednom nismo dobili poziv od televizija sa nacionalnom pokrivenošću da kažemo nesto", rekao je.

Na komentar da građanska opozicija SRS ne smatra opozicionom strankom, Damjanović kaže da to nije tačno.

"U republičkom parlamentu direktno gađamo u glavu svakog ministra, a s druge strane pogledajte koliko puta su poslanici SRS kažnjavani od predsednika skupštine...Komentarišemo sustinski zakone, svaki svoj amandman smo obrazlagali. I ako smo privrženi režimu, zasto nijedan naš amandman nije nekada usvojen", upitao je Damjanović.

Pogledajte gostovanje u Danu uživo:

Izvor: N1

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ema

Laz, laz, i samo laz!!!

90 2

Lola

Ma kakva obecanja...

70 2

Dejan Č.

G. Damjanovic tvrdi da SRS ima neravnopravan tretman u medijima. Pa kakve stavove zastupate dobro je što vas uopšte i ima u medijima.

54 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo