Vulin: Bilo bi mi zadovoljstvo da sam pogrešio

Vulin: Bilo bi mi zadovoljstvo da sam pogrešio Izvor: Tanjug / Jaroslav Pap

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da bi bio zadovoljan kada bi se desilo nešto što bi ga uverilo da je pogrešio kada je izjavio da će "predsednika Srbije Aleksandra Vučića na protestima u Hrvatskoj dočekati ustaše".

"Mi ovaj put nismo pokrenuli polemiku, teške reči nisu došle od nas, već smo odgovorili na ono što na šta se mora odgovoriti", rekao je Vulin povodom polemike o njegovoj izjavi o tome kako će Vučić biti dočekan u Hrvatskoj.

Vulin je rekao da da su "prošla vremena izvinjavanja" i da Srbija nema za šta da se izvinjava, več da drugi treba da daju izvinjenje.

On je dodao da će mu biti "ogromno zadovoljstvo ako je pogrešio kada je rekao da su ti koji će čekati predsednika Vučića na najavljenim protestima u Hrvatskoj ustaše".

"Možda će poneti transparent na kome će pisati nešto loše o ustaškom režimu, možda ćemo videti neki transparent na kome će pisati "Stidimo se NDH", "Izvinite za Jasenovac", "Žao nam je za stotine hiljada ubijenih Srba"", kazao je Vulin.

Vulin je rekao je da će se "odmah izviniti" ako vidi barem jedan transparent na kome će pisati "Mi nismo ustaše".

Ministar odbrane je kazao da je pre tri godine pitao hrvatskog generala u penziji Antu Gotovinu "da li je ustaša", a da on "tri godine nije smogao snage da kaže da nije ili da jeste".

Dodao je da najpre treba sagledati kako su se stvari odvijale posle poziva predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da predsednik Srbije poseti tu zemlju, kada je "Vučić prihvatio poziv bez ikakvog uslovljavanja, ništa nije tražio, nikome nije pretio, već je rekao da će ići u misiju dobre vere i da će otići da pomogne da se odnosi dve zemlje bolje razvijaju".

"Istog dana smo dobili napade od hrvatske Vlade, od minstarstva spoljnih poslova, koji su prvo počeli da uslovljavaju posetu, da govore da nije vreme za posetu, a onda i da traže nekakva izvinjenja", kazao je Vulin i dodao da se "na to mora reagovati, mora se reći da predsednik Srbije odlazi u misiju mira, a oni ga dočekuju uvredama i pretnjama".

Vulin je danas obišao kruševački garnizon i kasarnu "Car Lazar", gde je u toku obuka članova međunarodnog tima za pomoć i podršku u slučaju upotrebe hemijskog oružja iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja.

Izvor: Agencije

Komentara 94

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lolita

... a Hrvatima bi bilo zadovoljstvo da si u Vucicevoj "pratecoj brigadi.." bolje nego "pretecoj". i ti bum postal konTROLisani decki.... ne ?!

0 0

Minhauzen

Botovi se uznemirili a verovatno nijedan od njih nije dobio poziv na kom pise: "vase pravo da se odazovete ovom pozivu niko vam ne moze uskratiti" . Opet cinicni i nesposobni idi*ti zele zlo za koje ce neko drugi da gine

1 0

Zlopamtilo

Ti prijatelju treba da dobiješ bukagije zbog finansijskog aranžmana sa "tetkom iz Kanade" Da vratiš tu naknadu koju si stekao nekom zloupotrebom.Dok se to ne reši ti si nevidljiv, kakvu god uniformu da obučeš .....

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo