Tramp potpisao zakon o budžetu

Tramp potpisao zakon o budžetu Izvor: REUTERS/Denis Balibouse
(arhiva)

Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je zakon o budžetu koji je Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio noćas i prekinuo višečasovnu blokadu vlade.

Upravo sam potpisao Zakon. Naša vojska će sada biti jača nego ikad ranije. Mi volimo Vojsku i potrebna nam je i dali smo im sve - i više od toga. Prvi put da se ovo dogodilo u dugo vremena. Takođe znači POSLOVE, POSLOVE, POSLOVE", napisao je Tramp na Tviteru. 

Predstavnički dom američkog Kongresa je tesnom većinom usvojio dogovor o budžetu pred zoru, čime je okončana kratka blokada vlade i otvoren put za ogromno povećanje potrošnje za vojsku i za domaće programe. Zakon je usvojen uprkos protivljenju demokratskih poslanika koji su tražili obećanje da će se zauzvrat glasati o zaštiti takozvanih "sanjara", imigranata dovedenih ilegalno u zemlju kao deca.

I grupa republikanaca se protivila zakonu, zbog povećanja potrošnje.

Vlada je blokirana u ponoć, pošto je republikanski senator Rend Pol blokirao glasanje po hitnom postupku u Senatu, optužujući druge republikance za "saučesništvo" u vraćanju deficita na sumu od hiljadu milijardi dolara.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

lima

kakve skole kakvi bakraci samo vojska!! uzas

1 0

Vi dont nid nou ed jukejšn...!

Isti Srbi.

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo