Obradović: Nikakva saradnja sa SNS

Obradović: Nikakva saradnja sa SNS Izvor: N1

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović poručio je da koalicija Dveri i Dosta je bilo (DJB) posle izbora neće ulaziti ni u kakvu saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i može biti samo deo nove većine sa predstavnicima opozicije.

Obradović je objasnio da su se Dveri i DJB pisano obavezali da posle izbora neće ulaziti ni u kakvu saradnju sa SNS i strankama koje su sada deo vlasti u Beogradu.

"Možemo, dakle, biti deo nove vladajuće većine isključivo sa ostalim predstavnicima opozicije, ali je poenta u tome što mi unosimo jedan kontrolni mehanizam da posle smene Vučića, (Siniše) Malog i (Gorana) Vesića ne ostane sve isto kao do sada", dodao je on.

Predlog Dveri, podsetio je Obradović, bio je da se za beogradske izbore formira jedna šira opoziciona kolona - Dveri, Demokratska stranka Srbije (DSS), DJB i Zdrava Srbija i da kandidat za gradonačelnika i nosilac liste bude jedna poznata nestranačka ličnost.

Upitan ko bi to bio, Obradović je rekao da "to ime čuvamo za drugi put, jer nije došlo do dogovora".

Obradović je istakao i da je DSS bila upućena molba da raskine lokalne koalicije sa SNS, jer zajedno drže vlast u dve beogradske i više opština širom Srbije, ali ta stranka nije bila spremna na tako nešto.

On je naglasio da nema normalnih izbornih uslova, niti slobodnih medija.

"Svi iz vrha RTS, posebno iz uredništva informativnog programa, potiču iz vremena DS i sada samo služe novim gazdama kao što su služili i režimu Borisa Tadića", rekao je Obradović koji ističe da nema smisla u prazno protestovati ispred RTS.

"Treba ga blokirati i ne razilaziti se dok ne bude ponovo slobodan", naglasio je on.

"Nadam se samo da ćemo posle ovih izbora svi zajedno u opoziciji biti pametniji da mnogo bolje pripremimo zajedničku strategiju za nastupajuće vanredne republičke izbore", rekao je Obradović.

On smatra da će vanrednih parlamentarnih izbora biti, jer će se "sa padom Vučića sa vlasti u Beogradu mnoge stvari promeniti u Srbiji".

"Ako ne padne 4. marta, pašće zbog Kosova i Metohije, jer je to zadatak zbog kojeg ga je Zapad doveo na vlast", smatra Obradović i navodi da taj rok ističe i sada se mora završiti ono što je obećano "zapadnim mentorima".

Obradović smatra i da opozicija ne mora da ide u jednoj koloni da bi pobedila Vučića, već je poenta da sve prave opozicione kolone budu iznad cenzusa i da se time obezbedi nova većina za smenu vlasti.

Komentara 55

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Musavi Kestendzija

A kom mediju je gore pomenuti intervju Bosko dao?

3 50

vasa

Dobro je od pocetka biti iskren.

13 0

Mile

Ni slučakno saradnja sa SNS.

20 93

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo