Šta su bili rezultati igre "Uzmi račun i pobedi"?

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi", čiji je novi krug počeo pre nekoliko dana, prošle godine je kako tvrde iz Naleda donela konkretne rezultate. Građani su tokom te nagradne igre omogućili poreski prihod oko 73 miliona evra.

Izvor: N1

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi 2018" , koja je počela pre nekoliko dana imaće značajno vredniji nagradni fond nego prošle godine, i sastojaće se od većeg broja automobila i stanova koji će biti dodeljeni učesnicima u nagradnoj igri, tokom javnog izvlačenja.

Borba protiv sive ekonomije jedan je od ekonomskih prioriteta Vlade, a organizacija nagradne igre je jedna od važnih mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.  

Prema istraživanju NALED-a, u prošlogodišnjem ciklusu ove nagradne igre učestvovalo je 37 odsto građana, a poslato je više od 85 miliona računa. 

“Nagradna igra je imala konkretne efekte. Ako gledamo samo kroz poreske prihode oko 73 miliona evra dodatnih poreskih prihoda je posledica direktno nagradne igre. Međutim, nagradnu igru ne treba gledati izolovano, ona je deo jednog programa koji sadrži preko 100 mera i aktivnosti”, ističe Vladimir Tipsarević, potpredsednik Sаvezа zа fer konkurenciju  

“Ono što smo videli recimo u prvom ciklusu jeste da je za skoro polovinu skočio broj prijava za neizdavanje fiskalnih računa. Takođe, za četvrtinu je smanjen broj prekršaja koje su ispektori na terenu otkrili, za neizdavanje računa. To je jedan konkretan efekat na jačanje poreske kulture građana”, kaže savetnik u NALED-u Ivan Radak.

Nagradna igra imala je i fiskalne efekte jer je tokom tri meseca, koliko je trajala igra, evidencija prometa preko fiskalnih kasa povećana za 33 odsto kod malih obveznika kod kojih je siva ekonomija najzastupljenija.

Komentara 34

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sve mi smeta

Prema istraživanju NALED-a, u prošlogodišnjem ciklusu ove nagradne igre učestvovalo je 37 odsto građana, a poslato je više od 85 miliona računa......sve receno. Sad je 2m koverti tj 20m racuna

0 0

NADA

Gde je ubiranje poreza od izdavanja stanova?Gde je naplata poreza za zanatske radove ,sve se placa na ruke majstorima bez racuna I garancija za izvrsene radove. Potrebna je disciplina u svim oblastima a sama Vlast da se ponasa disciplinovano I dostojanstveno I narod bi imao poverenja I bilo bi svima bolje.

6 0

Aja Vasil

i ubi se , o svom trošku... strašno

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo