Politika: Mitilineos povlači tužbu protiv RTB Bor

Politika: Mitilineos povlači tužbu protiv RTB Bor Izvor: N1
(arhiva)

Grčka metalurško-energetska kompanija "Mitilineos" povućiće odštetni zahtev od 60 miliona dolara, koji je podnela protiv RTB Bor zbog neispunjenih ugovora iz devedesetih godina, kada Srbija plati dug od 40 miliona dolara toj kompanji, piše "Politika".

"Sporazumom koji je Vlada Srbije pre nekoliko dana potpisala s predstavnicima 'Mitilineosa', predviđeno je da ta kompanija povuče tužbu koju je protiv RTB 'Bora' pokrenula pred sudom u Atini", rekla je za "Politiku" Tijana Kojović iz kancelarije BDK advokati, članica tima koji je zastupao "Mitilineos" pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Ženevi.

Predstavnici Vlade Srbije i te grčke kompanije nedavno su postigli dogovor da Srbija do kraja ove godine u četiri rate plati grčkoj firmi 40 miliona dolara odštete.

Taj dug Srbija treba da izmiri na osnovu presude Međunarodnog arbitražnog suda u Ženevi, zbog ugovora koji je kompanija RTB "Bor" potpisala devedesetih godina, a nije ga ispunila.

Tagovi: Mitilineos , RTB Bor , Tužba , dug

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

crni domino

Pa dosta vam je 40 miliona dolara ako boga znate... Imajte dusu za ove zevzeke na vlasti!

1 0

Dr Miggyy

Ako je tačno da Mitilineos odustao da traži 60 miliona dolara, predlažem nenadmašnom Spaskovskom da fleš peći za topljenje koncentrata bakra nazove imenom Mitilineos i da izlije anodu posvećenu strpljivom grčkom partneru. On dobro zna kako se RTB Bor zaduživao grcima, tada je bio direktor borskih rudnika i ujedno član poslovodstva Basena Bor, a sada to telo bi se zvalo menadžment.

2 0

Stiv

To je nama nasa borba dala... malo malo pa iskoci koja desetina miliona evra duga.

10 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo