Šutanovac: Očistićemo Savski nasip od divlje gradnje

Šutanovac: Očistićemo Savski nasip od divlje gradnje Izvor: FoNet/DS

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac izjavio je da će koalicija "Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni" očistiti Savski nasip od divlje gradnje i vratiti ga prvobitnoj nameni, odnosno zaštiti Novog Beograda i kvalitetnom vodosnabdevanju za celu prestonicu.

Istakavši da je Beograd postao poprište divlje gradnje, Šutanovac je naglasio da su posledice toga naročito opasne na primeru Savskog nasipa, gde su nelegalni objekti izgrađeni na vodnom zemljištu Save, čime je ugroženo vodosnabdevanje Beograda, saopštila je DS.

"Ovde nije problem samo divlja gradnja, već ugrožavanje bezbednosti kako građana Novog Beograda, tako i svih Beograđana. Sama činjenica da su ove bespravne vikendice, objekti od tvrdog materijala izgrađeni na prostoru na kojem se nalaze reni bunari, ide u prilog tome da u najkraćem mogućem roku može doći do ugrožavanja bezbednosti svih gradjana i do trovanja vode kojom se snabdevaju gradjani Beograda", rekao je Šutanovac.

U razgovoru sa građanima, Šutanovac je istakao da je vodno zemljište javno dobro i da se ono ne sme žrtvovati zarad privatnih interesa nekolicine privilegovanih, jer će posledice toga snositi svi Beograđani.

"Koalicija 'Da oslobodimo Beograd' vratiće ovaj prostor prvobitnoj nameni: da bude zaštita Novom Beogradu, a da vodosnabdevanje bude kvalitetno i da građani piju zdravu i čistu vodu", rekao je Šutanovac, piše u saopštenju.

Izvor: ds

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dule

Raspala mu se i stranka i koalicija.

118 3

Jelena J

Bravo, ovo treba da bude nešto oko čega će se normalni ljudi lako složiti. Toma diploma i AV svakako nisu ti. Jedno po jedno, neće ni njihovo dugo.

8 161

Zlopamtilo

Kad je Gospodin Čume napravio " sojenicu" kakve se ne bi postideo da je na sred Dedinja.....

137 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo