Nižu se osude Vulinove izjave u Hrvatskoj

Vulinova izjava da će Vučića u Hrvatskoj dočekati hrpa ustaša na trgovima izazvala je niz osuda u Hrvatskoj.

Izvor: N1

"To je izjava koja svakako ne doprinosi pozitivnoj atmosferi koja bi trebalo da bude vezana za posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj", rekao je predsednik hrvatskog Sabora Goran Jandroković, komentarišući izjavu Aleksandra Vulina.

"To su signali koji su destruktivni i mogu pokvariti sve napore koji su do sada učinjeni da bi do tog susreta uopšte došlo i da bi on dao i određen pozitivan rezultat. To je posao koji bi sam predsednik Srbije trebalo da uradi jer Vulin je njegov blizak saradnik. Trebalo je da kaže svojim saradnicima da paze šta govore", rekao je Jandroković.

Podsetimo, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da ustaštvo i ustaše nikada nisu izašle iz politike i javnog života Hrvatske i da očekuje da će predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom posete Zagrebu dočekati ustaše na trgovima i pokušati da dođu do njega.

"Naš predsednik ide tamo gde će ga dočekati ustaše na trgovima, koji će pokušavati da dođu do njega, kao što su došli i pokušali da ga ubiju u Srebrenici", rekao je Vulin.

Predsjednik kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je da bi "Vučić trebalo da se izjasni o mitomanskim izjavama svojih ministara Dačića i Vulina".Vulinovu izjavu komentarisao je novinarima i ministar uprave Lovro Kuščević.

"Bože sačuvaj, u Hrvatskoj ne postoje ustaše, ne postoje partizani, postoje samo hrvatski domoljubi, hrvatski građani i sasvim sigurno je zagarantovana sigurnost svakom stranom državljaninu koji poseti Hrvatsku", rekao je Kuščević.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je kako u Hrvatskoj nigde ne vidi ustaše, te da preterivanjem smatra izjave ministra Vulina.

"Mislim da ne treba slati takve poruke, to naprosto nije tako, ja u Hrvatskoj ne vidim nigde ustaše, i mislim da, što se toga tiče, da je to stvarno preterivanje", rekao je pred Banskim dvorima Bošnjaković novinarima.

Za teme razgovora između hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović i srpskog predsednika Aleksandra Vučića za njegovu službenu posetu Zagrebu, Bošnjaković je uputio novinare da se za tu informaciju obrate kancelariji hrvatske predsednice.

"Koje će teme neposredno biti između predsednice Grabar-Kitarović i predsednika Vučića, to naravno precizno zna kancelarija predsednice i tu ćete dobiti informaciju tamo", rekao je ministar pravosuđa.

Komentara 42

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

dm

Molim botove da dobro pročitaju pre nego što pritisnu taster.

2 0

Radio Luksemburg

Kakvi su to hrvatski domoljubi koji sa ustaškim pokličima Za dom spremni marširaju kroz Zagreb. Izvinite, ali to nisu domoljubi. Čak je i TV France izveštavala o tome.

1 2

Leskovac

To AV govori iz Vulinovih usta...

22 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo