CRTA, Cesid i Jukom: Domaći posmatrači ne prate sednice GIK

CRTA, Cesid i Jukom: Domaći posmatrači ne prate sednice GIK Izvor: N1

Organizacije CRTA, Centar za slobodne izbore i demokratiju (Cesid) i Komitet pravnika za ljudska prava (Jukom) saopštili su da Gradska izborna komisija (GIK) u Beogradu više od 20 dana nije omogućila domaćim posmatračima da prisustvom na sednicama GIK prate rad tog tela.

GIK je 17. januara konstatovala da su organizacije CRTA i Cesid ispunile uslove za domaće posmatrače, dok, kako se navodi u saopštenju, prijavu Jukoma i Građana na straži za posmatranje rada izbornih organa GIK ni posle više nedelja nije uvrstila na dnevni red sednice.

"Organizacije CRTA, Cesid i Jukom pozivaju Gradsku izbornu komisiju da poštuje Uputstvo za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Beograda i da u najkraćem roku omogući domaćim posmatračima prisustvo sednicama ovog organa radi praćanja njegovog rada", navodi se u zajedničkom saopštenju tri organizacije.

Kako se navodi GIK je od 14. januara do danas održala 16 sednica i domaći posmatrači nisu bili u mogućnosti da prate ni jednu od njih.

"Onemogućavanjem domaćih posmatrača da prate rad izborne administracije ozbiljno se narušava transparentnost izbornog procesa", ocenile su organizacije.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lobotomija Ne Pomaze

Svakodnevno obilaze gradjane i pitaju da li ce glasati za SNS. Da sracunaju koliko mogu da maznu. A CESIDU ne verujem nista od kada im je sef postao mali od Vucica.

18 69

Wlada

Broje glasove, unapred.

35 55

Cetko

Prate rijaliti sou na tv pink i happy ...

24 48

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo