Pjaniđani: Igranje u Pioniru je veliko iskustvo

Pjaniđani: Igranje u Pioniru je veliko iskustvo Izvor: Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Trener košarkaša Armanija Simone Pjaniđani istakao je da će Crvena zvezda biti težak rival njegovom timu zboh 'fizičke snage i efikasnosti'.

Ekipa iz Milana gotovaće crveno-belima u dvorani "Aleksandar Nikolić" u 22. kolu Evrolige.

"Idemo u Beograd posle dve pobede u gostima protiv tradicionalno teških rivala, ali okruženje u Beogradu je potpuno drugačije. Igranje u Pioniru je samo po sebi veliko iskustvo. Navijači konstantno primoravaju igrače da ulože dodatni napor. Pored toga Crvena zvezda je vrlo dobar tim, sa solidnim sistemom. Najbolji su u Evroligi kada je reč o ukradenim loptama, drugi u ofanzivnim skokovima. Zbog fizičke snage i efikasnosti težak su nam rival", kazao je Pjaniđani.

Armani je slavio u dva od tri poslednja meča u elitnom takmičenju, oba u gostima. S druge strane Crvena zvezda je izgubiča četiri od poslednjih pet utakmica.

U prethodnom susretu dve ekipe, u 15. koli, crveno-beli su slavili sa 91:88.

"U Milanu su rano stigli do vođstva. Jurili smo ih sve vreme, a kada smo ih sustigli, oni su bolje odigrali završnocu. Motiviše nas da pokažemo koliko smo napredovali. Moraćemo da se odupremo teškim vremenima i budemo mentalno jaki. Biće to važna utakmica za kraj sezone", dodao je Pjaniđani.

Utakmica je na programu u petak od 19 časova.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna