Makron pisao Vučiću: Odlučno za jačanje odnosa sa Srbijom

Makron pisao Vučiću: Odlučno za jačanje odnosa sa Srbijom Izvor: Tanjug/Zoran Žestć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem o produbljivanju saradnje dve zemlje, a Mondoloni mu je tom prilikom uručio pismo predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Makron u pismu, između ostalog, naglašava svoju odlučnost za jačanje francusko-srpskih odnosa, u duhu prijateljstva i efikasnosti i nadu da će ova godina biti plodonosna za prijateljstvo Francuske i Srbije, saopštilo je Predsedništvo. Vučić je zahvalio na pismu i dodao da je tokom nekoliko susreta sa francuskim predsednikom uspostavio dobar odnos i uverio se u snagu njegovih ideja i liderstva. 

Predsednik Srbije je rekao da očekuje da predsednik Makron ove godine, kada se obeležava stogodišnjica završetka Prvog svetskog rata, poseti Srbiju i podseti na snažno srpsko-francusko savezništvo i prijateljstvo, navodi se u saopštenju.

Vučić je rekao da politički i ekonomski odnosi dveju zemalja postaju sve jači i vidljiviji, navodeći kao poslednji primer kompaniju Vansi, koja će upravljati aerodromom Nikola Tesla. 

Ambasador Mondoloni je rekao da Francuska snažno podržava Srbiju na njenom evropskom putu i, s tim u vezi, pozdravlja usvajanje Strategije o proširenju na Zapadni Balkan, dodavši da se proširenje time, posle nekoliko godina, ponovo vraća na agendu Evropske unije.

On je preneo da Francuska iskreno želi da pomogne Srbiji da ispuni zadatke za članstvo u EU, jer je svojom odgovornom politikom već ostvarila značajne reformske rezultate, koji donose ekonomski napredak, dok se vođenjem odgovorne regionalne politike nametnula kao značajan faktor mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju.

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lolita

E. Makron mora da zna da ovde vise ne zive Srbi iz 1918...sve sto je bilo kvalitetno je poginulo...od najhrabrijih vojnika voskovodja, intelektualaca, postenih i castoljubivih mladih zdravih muskaraca... ostali smo mi potomci preostalih raznoraznih bogalja, nesposobnih za vojsku... ratnih fukara i prevaranata...Drama Sv. Georgije ubiva azdahu je SVE OBJASNIO! Nama se kvalitetni gen ZATRO... i zato smo ovde ovak'i.. kak'i smo. nekvalitetni a uz postovanje predivnih pojedinaca kojih je ipak malo! Neka istoricari objasne G. dinu Makronu nasu genezu u poslednjih 100 godina i bice mu sve mnogo jasnije. Mnoge ce isprovocirati ovaj komentar ali je sustinski i istorijski potpuno tacan a i bolan!

24 109

MAGDALENA - 32

Predsednik Francuske Makron u svom pismu upucenom Aleksandru Vucic, izmedju ostalog, naglasava svoju odlucnost za jacanje francusko-srpskih odnosa, u duhu prijateljstva i efikasnosti i nadu da ce ova godina biti plodonosna za prijateljstvo Francuske i Srbije. Svakako godi sto smo odnose sa Francuskom digli na jedan veci nivou, jer samo kada se setima kako je mbilo u ne takoj davnoj proslosti.

125 6

istinoljub

"Vučić je rekao da politički i ekonomski odnosi dveju zemalja postaju sve jači i vidljiviji, navodeći kao poslednji primer kompaniju Vansi, koja će upravljati aerodromom Nikola Tesla." Dodao bih da se odnosi po istom principu, prethodno popravljaju i izborom francuskog partnera Suez, za izgradju fabrike za preradu otpada u Vinci. Posao vredan 300 miliona evra, orocen na 25 godina- kao i aerodrom. Oba posla su naisla na negodovanje dela javnosti. Hoce li ih biti jos u ime prijateljstva i "efikasnosti"?

4 101

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo