Vulin: Vučića će u Zagrebu dočekati ustaše na trgovima

Vulin: Vučića će u Zagrebu dočekati ustaše na trgovima Izvor: N1

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da ustaštvo i ustaše nikada nisu izašle iz politike i javnog života Hrvatske i da očekuje da će predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom posete Zagrebu dočekati ustaše na trgovima i pokušati da dođu do njega.

"Naš predsednik ide tamo gde će ga dočekati ustaše na trgovima, koji će pokušavati da dođu do njega, kao što su došli i pokušali da ga ubiju u Srebrenici", rekao je Vulin. 

On je ponovio da i dalje misli da Vučić ne treba da ide u Hrvatsku. 

"Tamo će se skupiti ustaše na trgovima i demonstrirati protiv njegovog dolaska, kao da njegova poseta može da donese neko zlo. To je zbog toga što Vučić ima hrabrosti da kaže da Srbi imaju svoje interese i da će Srbija braniti Srbe koji žive na prostoru Hrvatske, kao i da se neće ponoviti Oluja", rekao je Vulin. 

On je ocenio da se Srbima desila "Oluja" zato što su ćutali o Jasenovcu, te naveo da Hrvatska sa Srbijom ne može da se složi čak ni o stradanju Srba, Jevreja i Roma u Jasenovcu. 

"Ustaški pozdrav ne treba da bude na jasenovačkim kostima. Nemoguće je danas naći zemlju na svetu sa kojom se nećete složiti o prirodi bilo kakvog kvislinškog fašističkog režima, osim u slučaju Hrvatske", rekao je Vulin. 

On ističe da Vučić u Hrvatskoj želi da se razgovara o isplati penzija proteranim Srbima, rešavanju pitanja njihovog radnog staža, o ljudskim pravima, Zakonu o braniteljima kojim je 500.000 državljana Hrvatske srpske nacionalnosti proglašeno agresorima, kao i o zakonu o plaćanju poreza za zemlju koja se ne koristi. 

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, Vulin kaže da Beograd ne sme da dozvoli nikakvo smanjivanje Umnika, jer dokle god je ta međunarodna misija na Kosmetu, Rezolucija 1244 još efektivno deluje. Govoreći o pravno obavezujućem sporazumu kojim će biti regulisani odnosi Beograda i Prištine, Vulin je rekao da će pritisaka biti i da Srbija pritiske razume, ali da ih ne prihvata. 

"Uradićemo ono što je u interesu Srbije, sve što je u uskladu sa našim ustavom i zakonom i sve što je potrebno da bi sačuvali naše pravo na Kosovo i Metohiju i Srbe koji žive na tom prostoru", rekao je Vulin.

Komentara 219

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bolje da ćuti

Ovaj tip je teška sramota Srbije. Sve što kaže pred novinarima ... kaže kao da nema mozga. Tako može da priča sa komšijom ...a ovako Hrvatska štampa jedva dočeka da to i zabeleži i zbog njega izvređa celu Srbiju.

10 0

crni domino

Zasluzeno Vuline! I tebe ce tako!

10 0

Srp i cekic

Zna li ovaj elegantni crnpurasti ko je nosao crne kosulje u drugom velikom ratu ?

38 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo