Kako otkriti da li se nekome sviđate

Kako otkriti da li se nekome sviđate Izvor: Pixabay

Postoji jednostavan način da otkrijete gleda li vas neko dok vi to ne znate. Da biste saznali imate li zaista tajnog obožavaoca, dovoljno vam je tek nekoliko sekundi

Da li vam se učinilo da vas neko gleda, ali kada ste usmerili pogled prema toj osobi, ona je odmakla glavu? Sledeći put kad osetite pogled na sebi, isprobajte ovaj trik - zevnite. Odglumite dugo i ugodno zevanje, a zatim pogledajte u osobu u koju "sumnjate“.

Odavno je poznato kako je zevanje zarazno, odnosno da ćemo i sami zevnuti kada vidimo drugu osobu da to čini. Ako i vaš tajni obožavalac zevne neposredno nakon vas, znaćete da vas je zaista gledao dok niste obraćali pažnju.

Naučna studija italijanskog univerziteta u Pizi otkrila je da je zevanje kao odgovor na istu radnju motivisano društvenim i rodnim faktorima, da pokazuje nivo naše empatije, odnosno sposobnost da se saosećamo s drugim ljudima.

Ista studija je pokazala da podsvesno imitiramo emotivno stanje drugih osoba kroz zevanje i facijalne ekspresije. Oni ispitanici koji su unutar tri minuta "uzvratili" zevanje bili su intenzivno uključeni u komunikaciju s osobom i povezani s njihovim osećajima, prenosi Dnevnik.hr.

Tagovi: emocije

Komentara 26

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Tako je

Zevajte ljudi!

3 0

Zemunka 3 Generacije

Nas predsednik non stop radi na tome

22 1

Kajmak

Ima vise vrsta pogleda. Mrznja , koristoljublje , pa mozda i ljubav ali retko , lazni osmeh kao kod zapadnjaka , kiseli osmeh i jos puno osmehhhhaaaaa

3 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo