Šapić: Zarad politike nikada neću odustati od dostojanstva

Šapić: Zarad politike nikada neću odustati od dostojanstva Izvor: N1

Predsednik opštine Novi Beograd i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić ponovio je da posle izbora ni na koji način neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom ili pokretom Dosta je bilo. Šapić je objasnio i da za dogovor nije dovoljno to da ga neko prihvati za gradonačelnika.

Šapić je u Danu uživo TV N1 rekao da su uvek postojali pojedinci u različitim strankama koji su se koristili uvredama i klevetama, ali da su u međuvremenu na takva saopštenja počele da se potpisuju i neke organizacije, pre svega Srpska napredna stranka.

Zbog toga, kako kaže, sa SNS-om neće biti nikakve saradnje, uprkos njegovom ranijem stavu da je o interesima građana spreman da razgovara sa svima.

“Znate šta, ja kad budem postao mašina, dokle god budem bio čovek od krvi i mesa, i emocija, normalno da morate da se vodite shodno svojim emocijama, svojim životnim načelima i uverenjima. Zamislite kakav bih ja čovek bio kada bih samo zarad politike odustao od ljudskog dostajanstva, od karaktera, i od onoga u šta verujem kao čovek. To nikad neću uraditi, makar nikad ne bio ni na jednoj funkciji”, poručio je Šapić.

“Ko god uđe u parlament, morate nešto da razgovarate sa njima, ali da budemo deo koalicije, za mene je to nemoguće. Neću sarađivati sa njima ni na jedan način”, istakao je predsednik opštine Novi Beograd.

Šapić je objasnio i da za bilo kakvu saradnju posle izbora nije dovoljno da ga neka partija ili koalicija podrži kao gradonačelnika. To je, kako kaže, samo preduslov, a postoje brojne stvari koje treba da se urade u Beogradu i oko kojih treba da se postigne saglasnost.

Na konstataciju da se ne pojavljuje često u javnosti, nema TV spotove, niti akcije na terenu, Šapić je rekao da smatra da mu je dovoljna preporuka sve ono što je uradio na Novom Beogradu u prethodnih šest godina kao predsednik te opštine.

Smatra da je neozbiljno iznositi programe po tačkama, tako da će sa svojim timom narednog utorka predstaviti samo pravac razvoja Beograda i koje oblasti treba da budu favorizovane.

“A da pričamo o konkretnim stvarima – svima besplatan udžbenik, asfaltiraćemo ovu ulicu… To je neozbiljno”, smatra Šapić i poručuje da neće voditi kampanju na terenu i ići u prigradska naselja gde će razgovarati sa 18 ljudi, niti će da šalje svoj video maerijal televizijama da bi mu posle isekli osam seknudi izjave i stavili ga iza “Milice Zavetnice i Šta radite bre”, dok funkcioneri SNS-a dobijaju četiri uvodna priloga u vestima.

“Nemam pristup medijima, za šest godina nisam bio u Beogradskoj hronici, a na Studiju B sam bio poslednji put kada sam bio prvak Evrope u vaterpolu”, požalio se Šapić.

Komentarišući istraživanja javnog mnjenja prema kojima ima 9,2 odsto podrške građana, Šapić je rekao da takve ankete često služe za spinovanje “da se građani odvedu u nekom pravcu”, te da je siguran da nema 9,2 odsto podrške i da će to pokazati izborni dan.

Na pitanje da li bi kao gradonačelnik išao na Paradu ponosa, Šapić je rekao da lično ne bi, jer nije “ni homoseksualac, ni biseksualac”, ali da takva manifestacija treba da se održi u svakom normalnom gradu, kao i svaki drugi nenasilni događaj koji ne sadrži elemente fašizma ili šovinizma.

Izvor: N1

Komentara 36

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

sport i kultura

Pa naravno,care. Ako do sada nisi bio uz AVa neces ni kasnije. Podrska.

6 3

Veljko

Vucic se plasi Sapica, jer je Sapic stvarno bio evropski prvak, a Vucic je zabranio cak i PIO Fondu da objavi koliko godina radnog staza ima i gde i kada je nesto radio u zivotu. Vucic, Vulin, Dacic, Stefanovic, Selakovic, Nela Kuburovic i slicni... Gde su oni radili pre toga sto su postali premijeri, ministri... Sem sto su decenijama bili poslanici i primali po 1000-1500 evra sve na narodnoj grbaci... To nigde na svetu nema, da postanes predsednik vlade ili ministar, a da nikada nisi radio nesto konkretno u zivotu.

27 4

Jovan

Nisam stanovnik Beograda, ali mnogo njih meni bliskih jesu, i svi oni kažu da je gospodin Šapić na mestu na kome se nalazi, uradio više nego svi oni njegovi prethodnici zajedno. Žao mi je što ne mogu da i na papiru dam svoj glas.

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo