Brojanje u londonskom zoo vrtu, pingvini stali u vrstu

Brojanje u londonskom zoo vrtu, pingvini stali u vrstu Izvor: TANJUG/AP/Matt Dunham

Radnici londonskog zoološkog vrta su izbrojali oko 19.289 životinja u godišnjem prebrojavanju stanovnika vrta, velikih i malih.

Među njima su kornjače s Galapagosa Džimi i Joda, evroazijski orao Maks i lav Banu. Pingvini su se potrudili da olakšaju posao radnicima jer su se poređali u vrstu. 

Na nekim mestima je moralo da se improvizuje, pa su tako mravi, na primer, računati masovno. 

zoo london godišnje brojanje Izvor: REUTERS/Tom Jacobs

Ovogodišnje brojanje je bilo pomereno zbog požara u kome su, nešto pre katoličkog Božića, život izgubila četiri merkata i jedan mravojed.

Mark Haben iz Zoološkog društva Londona kaže da je prebrojavanje "okupilo sve i omogućilo im da podržavaju jedni druge i da se zaista fokusiraju na razmnožavanje životinja".

Pogledajte galeriju:

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marko

Jesu li pingvini iz Srbije.Podsecaju me na NAS 90-tih!

15 1

Oficir Oficir

Pustite ih na slobodu, ikinite zoo vrtove i cirkuse i uvedite zakone za mucenja ubijanja i maltreitranja jadnih zivih bica.

20 7

N.A.

Ovo je jedini popis koji me ne bi mrzelo da radim :) I ja sam bila zastupnik teorije Pravda za zivotinje iz ZOO-a, ali kako su zivotinjske vrste zbog ljudske pohlepe i egocentrizma pocele da izumiru na "slobodi", a da opstaju jedino u vrtovima, mozda im je tamo za sada bezbednije... Mozda gesim, ali ovi ljudi bar lepo vode racuna o njima... Sto za cirkuse ne verujem da je slucaj.

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo