Ovo su najrazmaženiji psi na svetu - da li je i vaš ljubimac

Ovo su najrazmaženiji psi na svetu - da li je i vaš ljubimac Izvor: Shutterstock

Da li smete da priznate da je vaš pas vrlo razmažen? Jer, kako kažu stručnjaci, nije samo pas kriv što je razmažen, već ste za dobar deo njegovog karaktera zaduženi i vi.

Vlasnici koji besomučno udovoljavaju svojim mezimcima, koji im sve dozvoljavaju pa kako pas posle da ne bude razmažen. Ipak, postoji lista pasa za koje se smatra da su "slaba tačka" više nego ostali.

Čivave su toliko su male da im niko ne može odoleti. Ne veće od plišanih igračaka, čivave su jedne od najvećih maza. Setimo se da je ovu rasu proslavila Paris Hilton, a njena čivava Tinkerbel (Zvončica), koja je nažalost uginula 2015, bila je poznata upravo po luksuznoj garderobi, nakitu i papreno skupim torbama u kojima ju je Paris nosila.

Zlatni retriver dokazuje da ne moraš biti mali da bi bio razmažen. Ovaj ljubimac je na listi najpopularnijih kućnih ljubimaca u Americi već dugi niz godina. Svi mu udovoljavaju, vode ga na kupanja, brčkanja, bacanja lopte, frizbija. Ma prosto mu niko ne može reći ne.

pas, pudla Izvor: Shutterstock

Mali rastom, savršeni su "materijal" za razmaziti, jer svuda idu sa svojim vlasnicima. Reći ćemo samo francuski buldog, a vlasnicima će onda sve biti jasno. Njihov veseli i "klovnovski" karakter čini ih jednim od omiljenih ljubimaca na društvenim mrežama, na kojim ih neprekidno možemo videti obučene, u smešnim ili "ljudskim" pozama.

Ne možemo a da uz budloga odmah ne spomenemo i mopsa, jer je on donekle sličan svom prethodniku sa liste. Smešne face, naočare, hrkanje,..sve ga to čini jednim od najrazmaženijih pasa na svetu.

Zbog toga što moraju ići na redovna šišanja i ulepšavanja, pudle se smatraju možda i najrazmaženijom rasom u psećem svetu. Setimo se samo da postoji kraljevska pudla, šta više reći na temu razmaženosti.

I poslednji na listi, ali nikako manje razmažen, je pitbul. Ovo će vas možda iznenaditi, ali kako su pitbulovi najčešća rasa pasa koja završi u prihvatilištu usled zanemarivanja, osobe koje ih udome učiniće sve da njihovi mezimci zaborave na traume i loš život koji su imali.

pas, pitbul Izvor: Pixabay

Tagovi: pas , ljubimac , ljubimci

Komentara 33

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ivana

Velike maze su i mesanci 💕

12 1

IVA

Pulin je moj izbor i moja najveca maza na svetu celom.Dusa moja.Volim inace sve pse...svi su pravi za svoje ljude

10 0

Lea

Ja imam tibetanskog terijera i vrlo je opasan,ali razmazen imam i boo psa on je mnogo sladak!! Volim svakog psa mnogo mi je zao pasa lutalica!!

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo