Pokret obnove kraljevine za direktan izbor gradonačelnika

Pokret obnove kraljevine za direktan izbor gradonačelnika Izvor: N1

Poslanik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković podneo je Skupštini Srbije Predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koji predviđa direktan izbor gradonačelnika.

Gojković je rekao da je osnova predloženih izmena da se, uz gradonačelnika, na izborima direktno biraju i dve trećine odbornika u lokalnih skupština, "pod imenom i prezimenom i voljom građana, a ne odlukom stranaka". 

Nosilac liste tog pokreta na predstojećim gradskim izborima u Beogradu, Predrag Marković rekao je da predložene izmene doprinose neposrednijem odlučivanju građana i o izboru i o smenjivanju vlasti, i "uspostavljanju reda i stabilnosti u izbornim ciklusima". 

Marković je podsetio da je i pre prethodnih izbora on Skupštini Srbije podneo takav predlog, ali da su stranke "zaboravile šta su obećavale" čim su izbori prošli.

Komentara 51

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Tradicionalni rojalista za EU

Prvo da kultura, znanje i sve pozitivno što nosi Kraljevina, pobede u Begradu , a posle će mnogo lakše u ostatku Srbije, gde ima mnogo više rojalista i tradicionalista , nego republikanaca i internacionalista.

1 1

Za bolji život

Problem je što u Beogradu ima najviše primitivaca i inetrnacioanlista koji bi se zbog para odrekli rođene majke , a ne vere i tradicije. Toliko su glupi da ne shvataju da Kraljevina Srbija omogućava bolje uslove za strane investicije i automatski bolji život svima !!

1 0

Predrag

A ko je kralj?Iz koje od dve monarnističke loze,zar vas u BIA ne uče da se Obrenovići i Karađorđevići ne trpe!?

2 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo