Bivši logoraši BiH podneli prijavu protiv Dragana Čovića

Bivši logoraši BiH podneli prijavu protiv Dragana Čovića Izvor: N1

Udruženje bivših bošnjačkih logoraša podnelo je krivičnu prijavu protiv hrvatskog člana Predsedništva BiH Dragana Čovića zbog "izazivanja etničke, rasne i verske mržnje, razdora ili netrpeljivosti" posle presude Haškog tribunala bivšim zvaničnicima takozvane Herceg-Bosne.

U prijavi se navodi da su Čović i predsednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Boža Ljubić, kao predstavnici hrvatskog naroda u BiH, posle presude Tribunala u predmetu Prlić i ostali u novembru, izjavama i delovanjem osporavali zločine utvrđene pravosnažnom presudom Suda, javno poricali počinjene zločine i derogirali presudu i kredibilitet Haškog tribunala.  

"Ovakvo delovanje Dragana Čovića i Bože Ljubića, kao neospornih autoriteta hrvatskom narodu, dovelo je do ozbiljnog narušavanja bezbednosne situacije u Federaciji BiH, posebno u Mostaru, te do međunacionalnih tenzija i razdora", navodi se u prijavi udruženja logoraša Mostar.  

Delovanje Čovića i Ljubića, ocenjuje se dalje, duboko je uznemirilo Bošnjake, "pre svega žrtve udruženog zločinačkog poduhvata, utvrđene pravosnažnom presudom Haškog tribunala".  

"U svojim izjavama, osim negiranja zločina, nazivanja presude zločinačkom, Čović i Ljubić nisu pokazali nikakvo žaljenje niti saučešće sa žrtvama počinjenih zločina", navodi se u prijavi.  

Uduženje logoraša iz Mostara ocenilo je da je direktna posledica Čovćevog i Ljubićevog delovanja organizovanje podrške haškim presuđenicima u Mostaru, kao i spuštanje zastava na pola koplja, uključujući i zastavu BiH, u tom gradu, iako nijedan državni organ nije dao saglasnost za javno okupljanje niti doneo bilo kakvu odluku kojom bi se opravdao čin spuštanja državne zastave.  

Tagovi: Dragan Čović , BiH , logori

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Unpahpah

A ko je bio agresor, pitam se?

0 1

pero

Ponašanje Bošnjaka prema Hrvatima u federaciji je samo dokaz da je podela na entitete opravdana i da unitarna i građanska BiH je nemoguća, jer ovo je zapravo slika kako bi republici Srpskoj bilo da je deo federacije BiH. Prvo Izetbegović preti sukobima ako bude trećeg entiteta, što je legitiman zahtev jer i Srbi imaju entitet. Drugo Bošnjaci glasaju za izbor Hrvatskog člana predsedništva. Ako nekome nije bilo jasno, sad su Bošnjaci otvorili karte. Spremni su i Srbima i Hrvatima da drže godinama STIGMU AGRESORA u BiH, umesto pomirenja. Ako iko onda će bošnjačka politika dovesti do raspada BiH! Bošnjaci neskriveno teže majorizaciji. Računaju na iseljavanje Srba i Hrvata i na svoj natalitet.

14 12

Upucen

Zar nije normalno da Bosna bude gradjanska drzava to jest drzava njenih gradjana. Koliko ja razumem Bakir trazi drzavu svih njenih gradjana, a Covic zeli svoj geto i geto za Bosnjake i geto za Srbe. Geto ili ti Tor za ovce ili logor za one koji su druge nacije.

6 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo