Jedan od najboljih harfista sveta s filharmonijom na Kolarcu

Jedan od najboljih harfista sveta s filharmonijom na Kolarcu Izvor: G.Hohenberg

Jedan od najboljih harfista sveta, Gzavije de Mestr, ponovo nastupa sa Beogradskom filharmonijom, 8. i 9. februara na Kolarcu.

Pod dirigentskom palicom nekadašnjeg šefa-dirigenta Uroša Lajovica, de Mestr će zajedno sa orkestrom izvesti izuzetno popularan "Koncert Aranhuez" Rodriga. De Mestr izvodi veoma širok repertoar, kao i dela koja je malo harfista pre njega uopšte i razmišlјalo da svira.

Tako je stekao reputaciju jednog od najkreativnijih i najneobičnijih muzičara svoje generacije, a u stanju je da na harfi odsvira aranžmane dela koja obično izvodi ceo orkestar. Gzavije de Mestr je prvi francuski muzičar koji je postao član Bečke filharmonije, da bi svoju solističku karijeru izgradio sa velikim brojem orkestara i proslavljenim dirigentima kao što su Kristjan Jarvi, Rikardo Muti, Andre Preven, ser Sajmon Retl.

Pored slavnog harfiste, brojni ljubitelji "2001 Odiseje u svemiru" Stenlija Kjubrika, imaće nesvakidašnju priliku da prvi put čuju Beogradsku filharmoniju u izvođenju Ligetijevih "Atmosfera" koje je ovaj film proslavio. Uroš Lajovic, jedan od najomiljenijih dirigenata publike i orkestra, zaokružuje program uz Manfred simfoniju Čajkovskog.

Zbog velikog interesovanja za oba koncerta, Filharmonija će uvesti po 100 ulaznica za stajanje, koje se mogu kupiti sat vremena uoči početka.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sani

Koncert je bio perfektan. Videlo se kako dobru komunikaciju De Mestr ima i sa Maestrom i sa orkestrom, a zatim i sa publikom. Vece za pamcenje. Naravno, ne treba zaboraviti Cajkovskog u drugom delu gde su filharmonicari pokazali kakav su zaista orkestar

1 0

Aja Vasil

on je sjajan, program je pinkovski u klasičnom smislu... doviđenja

3 4

Gass

Ligetijeve Atmosfere, kao prvo delo na programu, baš i nisu "pinkovske"..

1 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo