Špigel: Šulc bi trebalo da bude novi šef nemačke diplomatije

Špigel: Šulc bi trebalo da bude novi šef nemačke diplomatije Izvor: REUTERS/Fabrizio Bensch

Lider nemačkih socijaldemokrata i bivši predsednik Evropskog parlamenta trebalo bi da bude novi ministar spoljnih poslova Nemačke, preneo je Špigel (Spiegel), pošto su konzervativci i socijaldemokrate postigli dogovor o koalicionoj vladi.

U slučaju da Socijaldemokratska partija (SPD) potvrdi dogovor s demohrišćanima (CDU), Šulc će podneti ostavku na mesto lidera partije.

Špigel navodi da će, prema koalicionom dogovoru, SPD dobiti šest ministarskih mesta, među kojima i tri uticajna - ministarstvo spoljnih poslova, ministarstvo rada i ministarstvo finansija.

Nemačka agencija DPA prethodno je javila da bi novi ministar finansija trebalo da bude gradonačelnik Hamburga Olaf Šolc. U prethodnih osam godina ministar finansija je bio Volfgang Šojble iz CDU koji je sad predsednik Bundestaga.

Tagovi: Martin Šulc

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sandinista

Ovaj gospodin Spigl izgleda sve zna

0 0

Aleks

Ogledalo uvek kaže ko je najbolji.

2 0

Hasta la vista, activista!

11. 09. 2017. (izvor N1)...Šulc: Svako ko želi da skloni Merkel, mora da glasa za mene. Političar je doista najgavniji oblik postojanja. Šulc da kojim slučajem živi u Srbiji, bio bi nekakav Andrej Mladenović ili tome slično.

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo