Jovanović (DSS): Neprimereno da Vučić učestvuje u kampanji

Jovanović (DSS): Neprimereno da Vučić učestvuje u kampanji Izvor: N1

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da je "apsolutno neprimereno" da predsednik Aleksandar Vučić učestvuje u kampanji za beogradske izbore i da to šef države ne radi ni u jednoj ozbiljnoj demokratiji.

"To je apsolutno neprimereno. Kada ste izglasani za predsednika Republike, vi ste predsednik svih građana. Ne smete da ulazite u kampanju. Ni na republičkom nivou, a kamoli na beogradskom", rekao je Jovanović na Televiziji Naša. 

Jovanović je rekao da Vučić tako sam sebi negira legitimitet, i pokazuje "koliko je ova vlast demokratski nezrela". 

"Posle godina vlasti, oni nemaju ni hrabrosti, ni dostojanstva, da izađu s ljudima koji su grad vodili. Ako je Siniša Mali bio gradonačelnik, a Goran Vesić gradski menadžer, nije normalno da ne nose listu", naveo je Jovanović. 

Po njegovim rečima, od predsedničkih izbora prošle godine Srbija ide ka "jednoj vrsti jednoumlja", a mediji su danas zatvoreniji nego tada. Jovanović je kazao da je SNS "dovedena da na kraju preda Kosovo", to jest da ga pusti da uđe u UN. 

"Predajom Kosova i Metohije otvaramo pitanje Velike Albanije. To bi destabilizovalo i Makedoniju, Crnu Goru, a povratno Republiku Srpsku. Umesto da se bavimo ekonomijom, bavili bi smo se tim pitanjem", smatra Jovanović. 

On je, ipak, izrazio optimizam da do toga neće doći jer bi pre toga morao da se promeni Ustav Srbije, a to ne bi prošlo na referendumu.


Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Savamali

Tačno . Ipak je on predsednik svih građana ( koji su glasali za sns ).

3 0

Djokica

On nije predsednik svih gradjana on je predsednik jedne partije.Svi ostali trebalo bi da glasaju za svoje partije a neopredeljen bilo za koga drugog jer da je AV zeleo da bude predsednik gradjanima koji su ga izabrali podneo bi osgtavku na mesto predsednika partije.

19 0

Bаtаnidzа

Није само непримерено већ и недопустиво по уставу и позитивним законима, па подлеже и кривичним поступку. Својим понашањем самозвани председник упорно говори да није више председник свих грађана државе Србије. Зато треба предузети све законске радње да добје Србија легитимног председника. А то су избори. !!!!

39 120

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo