Kikanović: Lepe uspomene nosim iz Zvezde, pustimo Omića

Kikanović: Lepe uspomene nosim iz Zvezde, pustimo Omića Izvor: Martin Rose/Bongarts/Getty Images
Elmedin Kikanović

Bosanski centar Elmedin Kikanović izjavio je za "Al Džaziru" da tokom svog boravka u Beogradu i igara u dresu Crvene zvezde nikada nije imao problema sa navijačima kluba sa Malog Kalemegdana.

29-godišnji Kikanović je za Zvezdu igrao u teškim finansijskim i organizacionim momentima beogradskog kluba od 2007. do 2010. godine, posle čega je prešao u Jenisej, a zatim i Nansi, Albu i Monako, u kojem trenutno beleži sjajne rezultate. 

U razgovoru za "Al Džaziru" Kikanović se osvrnuo i na slučaj Alena Omića, slovenačkog košarkaša poreklom iz BiH, koji je od jednog dela navijača Crvene zvezde dočekan uvredama na nacionalnoj osnovi. Neke od najvatrenijih pristalica crveno-belih su protestovale protiv angažovanja Omića, a najavili su i bojkot utakmica. 

Kikanović, međutim, tvrdi da iz Beograda nosi samo lepe uspomene.

"Bilo mi je izuzetno lepo i nosim lepe uspomene iz tog perioda. To je bio moj prvi inostrani angažman, mada nisam nikad doživljavao Beograd kao inostranstvo. Crvena zvezda je klub s ogromnom tradicijom i velikom armijom navijača, pa mi je bila čast da budem deo jednog takvog kluba tri godine. Kao mlad igrač, doživeo sam neverovatne emocije koje neki igrači ne dožive za celu karijeru. Kad to kažem, mislim pre svega na 'večiti derbi' protiv Partizana i naboj koji takve utakmice donose. To mi je mnogo pomoglo u nastavku karijere. Odnos s navijačima tokom sve tri godine igranja u Crvenoj zvezdi bio je odličan. U tom trenutku situacija u klubu je bila daleko od idealne, klub je bio pritisnut finansijskim problemima, ali podrška navijača nikada nije izostala", rekao je centar Monaka. 

Kikanović, koji je kao i Omić rođen u Tuzli, kaže da nije imao problema zbog nacionalne pripadnosti. 

"Nemam poseban komentar na pitanje o Alenu Omiću. Niko ne piše o tome da mu je 90 posto navijača Zvezde aplaudiralo i pružilo podršku, a da je na utakmici s Partizanom doživeo ovacije. Nema potrebe da se širi negativna priča. Pustimo ga da na miru radi ono što najbolje zna", zaključio je Elmedin Kikanović.  

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milan

I ja ovog momka pamtim po izuzetnom zalaganju i borbenosti na utakmicama kao i fer, korektan i sportski odnos prema svim akterima kako na terenu tako i van njega, puno uspeha u daljoj karijeri.

4 1

Ronin

Elmedine, doktore!

6 1

Zeljko

Ziv bio!

28 1

* Sva polja su obavezna