Gost Pressinga ministar Goran Trivan

Ministar Goran Trivan kaže da će i sledeće nedelje biti akcija na otkrivanju deponija toksičnih otpada. "Biće novih otkrića, to me ne veseli, očigledno da toga ima u Srbiji, ali nemamo izbora". Prvi prioritet Ministarstva za zaštitu životne sredine su otpadne vode, od 300 potrebnih sistema za preradu, samo pet rade na zadovoljavajući način, kaže.

Izvor: N1

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dragan

A načelnik odeljenja za upravljanje otpadom radi šta hoće, krši zakon , uzima mito, zajedno sa direktorom agencije za zaštitu životne sredine, a ministar prica o novom timu i o brizi za okolinu i zdravlje ljudi! Patetika!!!

3 0

Jovan

Slučajno sam iz te branše. Nisam kupio diplomu, stekao sam je časno i pošteno još pre 35 g. Elem, ima već skoro mesec dana kako se trubi o tom otpadu i svaki dan se odkopavaju neke nove deponije. g. Ministar bi trebalo da se stidi da za mesec dana on sa celokupnim državnim aparatom nije utvrdio čak ni o kojoj se vrsti agensa radi. Ako je utvrđeno, zašto to nigde nije objavljeno. Pazite, kancerogeni mogu biti i hidraulična ulja, i polihlorovani bifenili i mnogi derivati nafte itd. Šta znači ovo "kancerogeno je ali ne znamo šta je". Za mene je verovatnije da se itekako zna šta je u pitanju ali samo objavljivenje naziva materije iz burića, odvelo bi istragu istog dana pred vrata počinioca zločina. A ja ću vam sa stvoje strane reći da je svaka radionica za popravku "vinkljovanje" trafoa potencijalni izvor PCB-a. U pojedinim radionicama ga čak i spaljuju u improvizovanimn pećima i greju se na njemu čime ono postaje još opasnije.

6 0

Nesha ��

Hteo sam da ga slušam, rekoh, ajd baš da vidim šta će da kaže, a onda sam čuo više puta 'ne znam' i ugasih TV.

5 1

* Sva polja su obavezna