'Nowitkzi' u istoriji - premašio 50.000 minuta u igri

'Nowitkzi' u istoriji - premašio 50.000 minuta u igri Izvor: Getty images/Doug Pensinger

Na neverovatnu listu postignuća Dirk Novicki je dodao još jednu - posle utakmica protiv Klipersa postao je tek šesti igrač u istoriji NBA koji je na parketu proveo više od 50.000 minuta.

Nemcu, koji je čitavu 20-godišnju karijeru u najjačoj ligi sveta proveo u Dalas Maveriksima, je bilo potrebno da protiv Klipersa odigra sedam minuta kako bi prešao magičnu cifru. Na kraju je odigrao 25 minuta, tokom kojih je postigao 12 poena, a Maveriksi su izgubili sa 104:101.

Novicki je, pak, u društvo odabranih ušao pod drugim imenom, pošto je na dresu umesto 'Nowitzki' pisalo 'Nowitkzi'.

"Primetio sam to tek posle utakmice. Nisam imao pojma, Izgleda da se takve stvari dešavaki. Rekao bih da ta greška na neki način sumira i našu sezonu", kazao je nemački košarkaš

Sa 39 godina Novicki u proseku ove sezone igra 24.9 minuta, što je najmanje još od njegove debitantske sezone.

U odabranom društvu igrača koji su odigrali preko 50.000 minuta su još i Karim Abdul Džabar, Karl Meloun, Kevin Garnet, Džejson Kid i Elvin Hejs.

Tagovi: Dirk Novicki

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Boga

Neka se vrate u Evropu,i budu carevi,neka se ne sramote vise

0 2

Gledalac

Niko u izveštaju da pomene da je Novicki igrao protiv Klipersa u kome su "igrali" Teo i Bobi. Teo je dva ili tri puta useo da pogodi ivicu obruča (nekoliko puta nije ni to) a Bobi je postavio verovatno najneslavniji rekord u NBA - igrao je tačno 0,3 sekunde! Ko nije gledao, taj nemože ni da veruje! Dakle, trener ga je pustio da uđe u igru 0,7 sekundi pre kraja da spreči dodavanje protivnika sa aut linije! Svi su se smejali, a komentator je bio impresioniran - ovaj čovek je veći od... pa veći od bilo čega u ovoj zgadi! Dodavanje preko Bobija nije uspelo lopta je završila u autu na 0,4 sekunde pre kraja. Uzet je tajm aut a Bobi je opet otišao na klupu da mu se mesto ne ohladi... Tužno i smešno. Mislim da će obojica vrlo brzo da ispadnu iz tima.

0 1

iza skupstine

sta ti je druze , video si jedan mec i odmah si postao strucnjak, pa valjda postoje neki treneri,uprava,nauka i itd... samo srbi rade stvari napamet

0 0

* Sva polja su obavezna