Porše udvostručuje investicije u električne automobile

Porše udvostručuje investicije u električne automobile Izvor: Reuters/Ralph Orlowski

Nemački proizvođač sportskih automobila Porše (Porsche) saopštio je da će do 2022. udvostručiti investicije u električne automobile.

Porše, čija je krovna kompanija Folksvagen (Volkswagen) suočena sa skandalima s izduvnim gasovima, saopštio je da će uložiti šest milijardi evra u razvoj hibridnih i električnih automobila, preneo je Frans pres.

Oko 500 miliona evra će dodatno otići na razvoj glavnog Poršeovog električnog modela "Mission E" koji bi trebali da se pojavi krajem sledeće godine.

Porše navodi da će to vozilo imati 600 konjskih snaga i opseg do 500 kilometara, čime bi bio u rangu Teslinih vozila.

Oko dodatnih milijardu evra bi trebalo da bude uloženo u razvoj električnih i hibridnih verzija postojećih modela, "nekoliko stotina miliona evra" u proširenje fabrike i oko 700 miliona evra u izgradnju mreže stanica za punjenje.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Filozof

Ne bi oni ovo izbacivali niti ulagali da neće dobiti profit od ovoga. Kao u filmu Nikola Tesla pokazuje bogatašu svoje izume i kako mogu da pomognu običnom narodu, on ga je samo pitao gde je tu profit.

1 0

mozak

ako ce biti resajkling tih silnih baterija isti kao sa stednim sijalicama punih otrova onda opet nista sa ekologijom

5 6

Era

Svaka čast. Tako treba. Trebalo je to i ranije. Nemci po tom pitanju kasne u odnosu na japance i amere. Od nemaca BMW je najviše odmakao jer prodaje već hibridni 8i i električni 3i.

19 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo