NUNS: Ponovo smo meta vređanja i zastrašivanja

NUNS: Ponovo smo meta vređanja i zastrašivanja Izvor: NUNS

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da je ponovo meta vređanja i zastrašivanja, ovog puta letkom na kojem je predstavljeno kao "Nesrećno udruženje neprijatelja Srbije".

Kako se navodi u saopštenju, u noći između subote i nedelje "sramnim plakatom oblepljen je ulaz u zgradu Doma novinara, u kojem se nalaze sedišta NUNS i UNS", a po prijavi UNS policija je odmah izvršila uviđaj.

NUNS je o toj kampanji obavestio Tužilaštvo, od koga očekuje da preduzme sve mere kako bi se otkrili organizatori i izvršioci.

"NUNS ocenjuje da je reč o profesionalno organizovanoj kampanji, jer je 'presuda' udruženju štampana u boji, na kvalitetnom papiru, i verovatno u većem tiražu, kako bi se sramni leci distribuirali i na drugim javnim mestima. Zato ponavljamo zahtev najvišim predstavnicima vlasti, na čelu sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, da javno i nedvosmisleno osude ovu i druge učestale pretnje novinarima i novinarskim organizacijama", navodi se u saopštenju.

NUNS će i o ovom slučaju obavestiti međunarodne novinarske i medijske organizacije, dodali su.

Tagovi: NUNS , pretnje

Komentara 35

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

toša

Predizborne igre

9 128

Смиле

Ови са негативним гласовима су С(рамота)Н(арода)С(рбије) или С(рљачи)Н(а)С(ендвиче).

51 105

Teodora

Koliko ti je trebalo da ovo izmislis tebi ili Vama oj botovi.

3 130

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo