Mali: Uklanjanjem Savskog mosta neće biti prekinut saobraćaj

Mali: Uklanjanjem Savskog mosta neće biti prekinut saobraćaj Izvor: N1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da uklanjanjem Starog savskog mosta neće biti prekinut tramvajski saobraćaj između starog i Novog Beograda jer će tramvajske šine biti postavljene preko Mosta na Adi.

"Trenutno je nabavka u toku, biramo izvođača radova koji će postaviti šine preko Mosta na Adi tako da nećemo krenuti u radove na novom mostu pre nego što se nove šine završe, a to je po programu i dinamici isplanirano negde do prve polovine naredne godine", rekao je Mali novinarima u Beogradu.

Kako je dodao, izgradnja novog mosta preko Save nije "ničiji hir" već potreba iz više razloga.

 "Postojeći most ima samo dve trake koje koriste i automobili i tramvaji, a Beograd se razvija i treba nam mnogo veći kapacitet tog mosta. Novi most će imati dve trake u oba smera, stazu za bicikliste i pešake a takođe imaće linije za metro i tramvaj", istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, drugi razlog je bezbednosni, jer postojeći most ima drvene šipove, a zbog inteziteta saobraćaja koji se odvija preko njega oni nisu sigurni.

"Gradimo novi most u našem gradu da napravimo najmanji mogući problem za saobraćaj i da u što kraćem vremenskom periodu taj most završimo. Dugoročno, bez novog mosta grad neće moći da funkcioniše", kazao je on.

Mali je dodao da se ne radi samo projektovanje novog mosta već i demontaža i premeštanje postojećeg, a da će građani da glasaju da li će tim mostom biti povezano Ratno ostrvo i Zemunski kej ili Adu ciganlija i Novi Beograd.

Komentara 105

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ma da!

Prebacivaćemo se žičarom !

3 0

Osvescen

Taj most su gradili Nemci 1941. Ruzan je i nefunkcionalan. Zato ga treba zameniti vecim i lepsim, a ispod novog mosta podici spomenik profesoru Zaricu. Sta je tu lose?

1 18

MilicA

Žele po svaku cenu da promene vizuelni identitet Beograda, mislite o tome! Svaki grad u Evropi ima svoja obeležja, ovi žele da menjaju stara obeležja Beograda, žele istoriju da prekrajaju. I u drugim zemljama se gradi ali se mostovi ne ruše, samo obnavljaju i grade novi.

20 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo