Makedonija očekuje da sa Srbijom i Crnom Gorom uđe u EU

Makedonija očekuje da sa Srbijom i Crnom Gorom uđe u EU Izvor: N1

Makedonija očekuje da u Strategiji za proširenje dobije jasnu evropsku perspektivu i mogućnost da dostigne rok da zajedno sa Srbijom i Crnom Gorom 2025. postane članica EU, izjavio je makedonski vicepremier za evropska pitanja Bujar Osmani.

Na radnom doručku sa ambasadorima zemalja regiona, on je istakao da strategija, koja će sutra biti objavljena, predstavlja jednu od najvažnijih incijativa EU za zemlje Zapadnog Balkana, te da pokazuje da EU vraća fokus na ovaj region i da je proces proširenja ponovo visoko na agendi Unije.

Osmani je rekao da očekuje da Makedonija nakon zatvaranja otvorenih političkih pitanja sa susedima dobije datum za pregovore sa EU.

"Važno je da nam se da mogućnost, a zatim će sve zavisiti od nas", rekao je vicepremijer Makedonije, dodajući da treba imati u vidu da Makedonija ima najveće iskustvo u tom procesu.

Osmani je izrazio očekivanje da će, pored Crne Gore i Srbije, za koje se očekuje da će biti navedene u Strategiji kao zemlje koje predvode u procesu integracija, na odgovarajući način biti pomenute i perpektive Albanije i Makedonije.

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Superhik

Makedonija moze odmah da udje u EU,samo da zatrazi prisajedinjenje Grckoj pod svojim krstenim imenom!Ja ne znam sta uopste cekaju,...da ih Albanci rascerece!?

0 0

Skeptik

Srbija ocekuje da udje u E.U zajedno sa Crnom Gorom i Makedonijom ako bog da.

0 0

Neocortex

Neka uđu s Albanijom, sa Srbijom nisu hteli ni u Jugoslaviji da ostanu.

4 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo