MOK ponovo odbio Ruse, odluka CAS bez uticaja

MOK ponovo odbio Ruse, odluka CAS bez uticaja Izvor: Quinn Rooney, Getty Images Sport
Rusija

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odbio je zahtev 15 ruskih sportista i trenera da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, pošto je Sud za sportsku arbitražu (CAS) usvojio njihove žalbe na doživotne zabrane takmičenja zbog sistemastkog dopinga.

Pomenutih 13 takmičara i dva trenera bili su među 28 Rusa čije su doživotne zabrane suspendovane od strane CAS u četvrtak. Odmah posle odluke, Ruski olimpijski komitet je poslao zahtev MOK da se sportistima dozvoli da učestvuju na Igrama u Južnoj Koreji.

Ipak, u saopštenju objavljenom u ponedeljak, MOK je naveo je podrobno ispitao svaki slučaj, te da ima umnje da je postojalo nepoštovanje anti-doping pravila. Navodno su korišćeni i dodatni podaci o takmičarima koje je obezbedila Svetska antidoping agencija (WADA).

"Posle detaljne analize, primećeno je da postoje dodatni elementi i / ili dokazi, koje Osvaldska komisija nije mogla razmotriti jer joj nisu bili dostupni, što je podstaklo sumnje o integritetu ovih sportista", navodi se u saopštenju.

Rusi će se u Pjongčangu takmičiti pod neutralnom zastavom pod nazivom 'olimpijsci iz Rusije'. Za igre je zvanično prijavljeno njih 168.

Zimske olimpijske igre na programu su od 9. februara.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Blagoje

Заиста нема смисла!

13 13

Maleri Drzave

Treba ukinuti MOK.jer se uvukla politika a glavmi serif se zna ko je

30 16

Sivčanin

Dobro je da se Ameri ne dopinguju. Zamisli tu bruku da i njima nadju nešto.

33 15

* Sva polja su obavezna