Radulović: Premijera Šeherezade nam je najveći izazov

Radulović: Premijera Šeherezade nam je najveći izazov Izvor: N1

Violinista Nemanja Radulović i njegov orkestar Double Sens održaće koncert 4. februara u Kolarčevoj zadužbini, čime će ta ustanova obeležiti 86 godina Velike dvorane.

Proslavljeni violinista tradicionalno nastupa na Kolarcu 4. februara na Dan Velike dvorane koja je otvorena 1932. godine.

Radulović (32), koji gradi uspešnu međunarodnu karijeru, nastupiće sa orkestrom Double Sens sa kojim proslavlja 10 godina zajedničkog muziciranja. U prvom delu koncerta, Nemanja će nastupiti sa pojedinim članovima orkestra kao solistima u delima Halvorsena (Pasakalja sa Draganom Đorđevićem na violončelu) i Vivaldija (koncerti za četiri i dve violine sa Tijanom i Ksenijom Milošević i Gijomom Fontanrozom).

U drugom delu koncerta publici na Kolarcu će predstaviti dela Bartoka, Šostakoviča, Dvoržaka, kao i Šeherezadu Rimskog Korsakova u aranžmanu Aleksandra Sedlara.

Nemanja Radulović je rođen u Nišu, školovao se u Beogradu i Francuskoj. Svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima osvaja svet klasične muzike.

Ima ekskluzivan ugovor sa diskografskom kućom Dojče gramofon. Poslednji kompakt disk koji je objavio za ovu kuću, sa delima Čajkovskog, dobio je odlične kritike i zauzeo prve pozicije na top listama najprodavanijih izdanja.

Koncert Nemanje Radulovića kojim se obeležava 86 godina Velike dvorane zajedno organizuju Kolarčeva zadužbina i MTS Srbije, u okviru ciklusa Kolarac tvoj svet muzike.

Zbog velikog interesovanja zakazan je i dodatni koncert 5. februara.

Izvor: N1

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Poca

Kao i Novak Đoković sa svojom porodicom,tako je i Nemanja Radulović sa svojom porodicom uz ogromnu žrtvu i veliki rad koračao putem do zvezda.Obojica su toliko pozitivni i puni ljubavi da zaslužuju svačije divljenje.Srećno im bilo i nadalje.

5 0

Nata

Fantastican covek i fantastican umetnik. Na zalost, mnogima od nas je cena karte od 4000 dinara nepremostiva prepreka da ga cujemo uzivo.

11 0

Aja Vasil

volela bih da ga čujem u nekom ozbiljnom okruženju, recimo Berlinskoj filharmoniji, s ozbiljnim programom, tek tu bi pokazao koliko je veliki.

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo