Svevišnji je transparentan

Svevišnji je transparentan Izvor: N1/Bogdan Mijović

Prva verzija slogana koalicije DJB – Dveri - “Da ovaj ode, a da se onaj ne vrati” - otpala je zbog sumnje Boška Obradovića da je u pitanju neka đavolja rabota sa elementima advertajzinga, najveće pošasti savremenog čovečanstva.

- Ako ovaj ode, a onaj se ne vrati, to znači da drugi dolazak Isusa Hrista otpada kao opcija? To nije u skladu sa Statutom Dveri, Starim i Novim zavetom, crkvenim kalendarom i redom vožnje Er (Nebeske) Srbije! - rekao je Obradović na sastanku marketinškog tima koalicije “Ovaj, onaj, ovi, oni, mi, vi, ko, šta, koga, čega, s kim, s čim, o kome, o čemu”.

- Ne razumeš! Da ovaj ode, tu mislimo na Vučića, a da se onaj ne vrati, mislimo na Đilasa! - razjasnio je situaciju lider DJB, ni Onaj, ni Ovaj, već Taj, takoreći Radulović.

- Al' kako ja da objasnim Starešinstvu Dveri da mi mislimo na Đilasa, a ne na Svevišnjeg? - upitao je lider Obradović.

- Pa lepo, kaži Starešinstvu da pod sloganom “Da ovaj ode, a da se onaj ne vrati” mislimo na drugi dolazak Đilasa na zemlju, a ne na drugi dolazak Hrista na zemlju – rekao je ni Onaj, ni Ovaj, već Taj, takoreći Radulović.

Drugi Hristov dolazak, znao je lider Dveri, predstavlja vrhunac jevanđelja. Spasiteljev dolazak biće doslovan, ličan i vidljiv na celom svetu, piše u svetim knjigama, naučio je odavno Obradović. Što se tiče Vučićevog boravka na zemlji, u svetim knjigama stoji da će da dođe, jedino ne piše kad će da ode. I to jeste jedno od najvažnijih biblijskih pitanja, jer ni u jednom jevanđelju nije navedeno kad će Vučić više da ode, ili što bi srpski narod rekao: Aman, bre, čoveče, dokle!?

- Da je bar jedan evanđelista napisao: “Spasitelj će da dođe, ako se Đilas ne vrati”, sve bi bilo lakše za tumačenje našem članstvu – uzdahnuo je lider Dveri. Drugi Đilasov dolazak na zemlju, naime, ne pominje se ni u Novom ni u Starom zavetu, jedino je bilo nešto u NIN-u, da će Đilas da dođe i donese ekonomski program, al' NIN odavno ne spada u stručnu literaturu o kojoj se debatuje na biblijskim ćelijama Starešinstva Dveri.

- Pa koji bi ti slogan!? - uzvikuo je lider DJB, ni Onaj, ni Ovaj, već Taj, takoreći Radulović, na tom prvom sastanku.

- Pa recimo, neki slogan gde se ne izražava sumnja u drugi dolazak Isusa na zemlju. Dobar slogan je recimo: “Da se onaj ko nas sastavi ne vrati, a da onaj drugi ko nas sastavi ode!” Taj slogan pokazuje da smo mi sastavljeni sa jasnom idejom da Vučić ode, a da se Đilas ne vrati! I da su nas ta dvojica nesvesno sastavili u našem plemenitom zajedničkom poduhvatu oslobađanja Srbije od Onog i Ovog, ali ne i od Svevišnjeg - objasnio je lider Dveri.

- Bog te blagoslovio! – rekao je na kraju ni Onaj, ni Ovaj, već Taj, takoreći Radulović.

Dalji dogovori su išli veoma lako.

- Ja mislim da ja najvažnije da se prvo osvešta panaija! - rekao je Boško na drugom sastanku koalicije DJB – Dveri.

- Panaija! Kakva panaija! Kolega, verovatno mislite na partokratiju? Zašto bismo osveštavali partokratiju?! Mi treba da ukinemo partokratiju! - uzvratio je ni Onaj, ni Ovaj, već Taj, takoreći Radulović.

- Panija, kolega! Žito! Da se osvešta, jer što kaže naš narod: valja se! - uzvratio je lider Dveri. Onda se Boško raspitao i o ostalim važnim stvarima za funkcionisanje koalicije “Da se onaj ko nas sastavi ne vrati, a da onaj drugi ko nas sastavi ode!”, šetajući po prostorijama Dosta je bilo.

- Je l' su vam osveštane ove prostorije? - pitao je koalicionog partnera.

- Kako si rekao!? - pitao je Radulović Saša.

- Jeste okadili malo tamjanom centralu stranke, valja se, što kaže naš narod! Zbog uroka! – objasnio je Obradović.

- Nismo! Okrečili smo kad smo se uselili, i to je sasvim dovoljno! - objasnio je ni Ovaj ni Onaj, već Taj, takoreći Radulović.

- E pa morate da osveštate prostorije! Nije isto krečenje i okađivanje, znate! Krečenje je više estetski, a osveštavanje je duhovno! - rekao je Boško.

- Pa dobro, evo, okadićemo ako baš mora! - pristao je na kraju takoreći Radulović na ovaj simboličan zahtev koalicionog kolege.

- Imam čoveka za vas! Jedan jako povoljan sveštenik, za osveštavanje traži evro po kvadratu, ako je novogradnja. U staroj gradnji pola evra po kvadratu! - dodao je Obradović.

- Pa taj je bre skuplji od molera! - rekao je onda Radulović.

- Ali jako kvalitetno osveštava, taj kad okadi, posle ste deset godina mirni! - podvukao je lider Dveri.

- To nam je rekao i moler. Kaže: kad vam ja okrečim, posle deset godina ne morate da krečite! - dodao je Radulović, shvativši da sem kvalitetnih molera, u našoj zemlji ima i veoma kvalitetnih popova.

- Okej, al to sve mora da bude transparentno, da se svi fiskalni računi za osveštavanje prostorija objave na našem sajtu - počeo je i Radulović da postavlja zahteve. Onda se Boško počešao po glavi: "Ali Saša, pa gde ste vi videli sveštenika da daje fiskalni račun! To nema u hrišćanstvu. Svevišnji jeste transparentan, ali nije baš tol'ko!"

Komentara 70

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

kurajber

Osmi putnice, uvek imajte na umu da su svi ZUTI u SNS-u odavno. Demokrate su u DS-u. Za tebe sam uvek tu. Imam želju da od vas napravim zdravomislecu osobu. Usput da vam kažem, ne bi SMS bio tako loš, samo kada bi izbacio iz svojih redova žute. Oni su pobegulje, pobeci će prvi iz SNS- a, kada kola krenu nizbrdo.Tako da narod zna s'kim ima posla.Osmi putnice, za vas veliki pozdrav!

1 2

Milan

Tja, onako. Trenutno samo Somborac i Corax drže kvalitet.

23 15

kataklinger

Djilas ili Mali, tu nema nikakve razlike(ovaj drugi je kopija onog prvog, a prvi je u ovom gradu uveo i uradio neke stvari koje su i dovele tog drugog tu gde je), niti ikakve koristi po nas, osim sto av vise ne bi upravljao bas celom zemljom na svim nivoima, te bi se napravila svojevrsna konkurencija.

42 159

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo