Brnabić i Cerar: Budućnost saradnje u novim tehnologijama

Brnabić i Cerar: Budućnost saradnje u novim tehnologijama Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Slovenija i Srbija, kao države i ekonomski partneri, postigli su odlične ekonomske rezultate koji se dalje mogu poboljšati jačanjem saradnje, ocenili su premijeri dve zemlje Miro Cerar i Ana Brnabić na skupu s privrednicima u Ljubljani.

Oni su na Poslovnom formu Slovenija-Srbija ocenili da mogućnosti za jačanje saradnje mogu biti u novim tehnologijama, prenela je STA.

Brnabić je rekla da budućnost vidi u novim tehnologijama što je, prema njenim rečima, delatnost s najvećim rastom u Srbiji.

Cerar je rekao da dobre ekonomske rezultate ne treba posmatrati kao izolovano ostrvo i dodao da je dve vlade treba da obezbede signurnost, kvalitetnu infrastrukturu, obrazovanje i funkcionalno pravosuđe.

"Zadovoljan sam što Srbija napreduje u svim oblastima koje su takođe ključne za privrednu saradnju", rekao je Cerar i dodao da se većina slovenačkih kompanija registrovanih u inostranstvu nalazi u Srbiji. 

Cerar je izrazio zadovoljstvo zbog povećanja investicija srpskih kompanija u Sloveniji. 

Brnabić je rekla da će reforma pravosuđa i vladina prava omogućiti dodatni rast, pošto je fiskalna konsolidacija, koju ju je pokrenula prethodna vlada, donela odlične rezultate, među kojima su smanjenje javnog duga i nezaposlenosti.

"Sada je odgovornost Srbije da napravi korak napred i postigne dinamičan razvoj na zdravim osnovama", rekla je Brnabić.

Brnabić je kao simbol odlične saradnje dve zemlje navela zajedničko turističko predstavljanje u Iranu.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Realista

Vrhunac novih tehnologija u Srbiji je kad hvatas komsijin wifi sa svog laptopa dok sedis u poljskom toaletu da bi aplicirao za posao u Nemackoj...

5 0

Djokica

Sada cemo mi da izvozimo tehnologiju u sloveniju. Ne znam sta se vise proizvodi u Srbiji sve sto smo imali dobrih fabrika prodali ste. Narod doveli do prosjackog stapa.Prodajte jos drzavnu televiziju ga vas ne gledamo vise.Smucili ste se svakom normalnom coveku Drzavnu televiziju ste okupirali sa vasim uspesima i boljitkom.Preostalo vreme mozete gledati reprize domacih serija po dvadeseti put.Ne zna sta ti imas kome da nudis.Samo putujete trosite drzavne pare a sebi punite dzepove denevnicama i to sve od plata i penzija koje opljackaste od najsiromasnih

2 0

Marko

Pa ona u stvari ništa ne zna i zbog toga je i postavljena za predsednika vlade.Hoće da ‘reformiše’ jedinu granu vlasti-pravosuđe, koja je kako-tako nezavisna i to tako da visoki savet sudija bira sudije a u njemu većinu čine oni koje biraju oni ili skupština. Tako bi inače zavisna od skupštine sudska vlast bila još zavisnija.To je njena ‘reforma’.A dok ‘reforma’ bude trajala,već imamo takvo iskustvo iz 2010. i 11. g.,sudovi će stajati, sudije će strepeti a pravde biti neće.Inače predsednik iz Slovenije priča o infrastrukturi, pravosuđu i slično u množini ne zbog Slovenije nego zbog Srbije samo neće da uvredi gošću.

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo