Nagrada "Joakim Vujić" će biti dodeljena Miši Janketiću

Nagrada "Joakim Vujić" će biti dodeljena Miši Janketiću Izvor: Wikipedia

Statueta "Joakim Vujić" koju kragujevački Knjaževsko-srpski teatar dodeljuje od 1985. godine za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti biće uručena glumcu Mihailu Miši Janketiću na Dan teatra u Kragujevcu 15. februara.

Knjaževsko srpski teatar saopštio je da je Janketićeva glumačka ličnost obogatila pozorišnu, filmsku i TV scenu Srbije i bivše Jugoslavije proteklih decenija.  

Dobitnik prstena sa likom Jaokima Vujića biće glumac Bratislav Slavković Keša za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu.  

Medaljon sa likom Joakima Vujića za pomoć pri unapređenju rada teatra i ostvarivanju programskih ciljeva kao i promociju pozorišta u celom regionu dodeliće se kompaniji "Prizma" iz Kragujevca.  

Godišnja nagrada teatra biće uručena glumici Sanji Matejić za ulogu Sonje Aleksandrovne u predstavi "Ujka Vanja", dok će biti nagrađeni i zaposleni u pozorištu Saša đorđević i Snežana Nedeljković za izuzetnu posvećenost poslu i rezultate u protekloj godini.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

del boj

Sjajni Misa Janketic, cestitke i puno zdravlja.

4 0

felix

Prava naqrada u prave ruke. Čestitam nasem bardu srpskoq qlumišta. Izuzetan qlumac i čovek. Nadam se da ce biti jos naqrda i uloqa za ovoq cenjenoq qlumca.

14 0

Nikola

Svaka cast. Nadam se da cemo ga vidjati u novim filmskim i serijskim projektima.

16 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo