Dajmler najavio ogromne troškove ove godine

Dajmler najavio ogromne troškove ove godine Izvor: REUTERS/Michaela Rehle

Nemački proizvođač automobila Dajmler, koji je prošle godine zaradio dosta novca, saopštio je da će ove godine morati da potroši velike iznose kako bi održao korak s tehnološkim promenama za koje se očekuje da izazovu poremećaje u automobilskoj industriji.

Kompanija koja proizvodi luksuzne automobile Mercedes-Benc saopštila je danas da se njena zarada suočava ove godine s "veoma visokim" izdacima zbog novih modela i tehnologija, kao što su električni automobili, navodi AP.

Kao i druge automobilske kompanije, Dajmler se priprema za očekivani prelaz na automatska vozila bez vozača i na korišćennje prevoznih usluga preko aplikacija za pametne telefone.

Posle rekordnog profita od 10,9 milijardi evra prethodne godine, kompanija je iznela procenu za ovu godinu, navodeći da će operativna zarada biti slična "prošlogodišnjoj magnitudi" umesto povećanja.

Dajmler je naveo da će troškove istraživanja i razvoja blago povećati u 2018. godini, posle 8,7 milijardi evra troškova u 2017. godini, što je bio rast od 15 odsto.

Akcije kompanije su izgubile vrednost na berzi posle današnje objave kompanije o troškovima u 2018. godini.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo