Pućdemon negira da odustaje posle procurelih poruka

Pućdemon negira da odustaje posle procurelih poruka Izvor: REUTERS/Yves Herman

Katalonski vođa Karles Pućdemon demantovao je da odustaje od borbe posle objave telefonskih poruka u kojima je on navodno rekao da je španska vlada dobila bitku u Kataloniji.

U Tviter poruci danas, Pućdemon je rekao da je "ljudsko biće i da postoje takođe vremena kada sumnja", ali je dodao i da je predsednik i da neće da se krije i povuče i napisao "Nastavljamo".

On je reagovao na izveštaj španske televizije u kome su prikazani snimci njegovih privatnih telefonskih poruka koje je navodno poslao juče drugom kolegi, takođe u bekstvu u Belgiji, i u kojima kaže da je bitka gotova i da su ga žrtvovali njegovi saveznici. Televizija je prikazala snimak poruke koje je Pućdemon sinoć poslao Toniju Kominu, bivšem članu katalonske vlade koju su smenile centralne španske vlasti. 

On je rekao da je "žrtvovan" u skladu s planom Monkloe (španske vlade). Pućdemon je napisao da je sve "gotovo" i da će se posvetiti odbrani svog ugleda. Istovremeno dok su juče slane te poruke Pućdemon je u video obraćanju davao uveravanja da je jedini mogući kandidat za katalonskog vođu. 

Predsednik katalonskog parlamenta Rožer Torent juče je odložio sednicu na kojoj se očekivalo da doskorašnji lider Karles Pućdemon, trenutno u egzilu, dobije mandat da sastavi novu vladu. 

Španski Ustavni sud je odlučio da bi Pućdemon, za čije hapšenje u Španiji postoji nalog, morao da se vrati iz Belgije i traži dozvolu suda da prisustvuje sednici.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

DTT

Ne brini se Pućko, Hrvatska, Slovenija i Kosovo te totalno podrzavaju!

8 3

Modrag Mihajlovic

NekaVucic resi ovaj problem Katalonije,jer on sve zna.

11 0

Bobo

Gde vise nalaze, ovakve tipove ? Scenarijo.

14 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo