Šef-dirigent nastupa kao pijanista sa Filharmonijom

Šef-dirigent nastupa kao pijanista sa Filharmonijom Izvor: BGF/Marko Đoković

Kako zvuči magija u muzici pokazaće Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc, koji će nastupiti i kao pijanista, u petak 2. februara na Kolarcu. Na programu su “Čarobnjakov učenik” Dikaa, “Klavirski trio Duh” Betovena, “Hari Poter” Vilijamsa i “Holanđanin lutalica” Vagnera.

"Da li verujete u duhove? Ako ne verujete, nakon ovog koncerta ćete verovati. Jer kod nas oni donose vodu (Dika), prizivaju tišinu (Betoven), koriste čarobne štapiće (Vilijams) i izazivaju oluje (Vagner)", kaže šef-dirigent Gabrijel Felc.

Nesvakidašnji obrt u sred najpopularnijih simfonijskih dela biće kamerni zvuk Betovenovog Klavirskog trija "Duh" u kojem će se šef-dirigent predstaviti i kao pijanista zajedno sa muzičarima Beogradske filharmonije - koncertmajstorom Tijanom Milošević i prvim čelistom Nemanjom Stankovićem, saopštila je filharmonija.

Uz "Čarobnjakovog učenika" korišćenog u čuvenoj Diznijevoj "Fantaziji" gde je glavni glumac Miki Maus, omiljenog "Harija Potera i kamena mudrosti" u kome će ovog puta uživati i odrasli, i legende o moreplovcu osuđenom na večno lutanje, Filharmonija kroz "magičnu" tematiku spaja kompozitore potpuno različitih epoha. Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

B.

Zar Fantazija nije ono sa preslatkom nilskom konjicom - balerinom?? (Nije mi bila namera da trivijalizujem vest.)

2 0

Fantasia

jeste, to je jedan deo, mislim balet Kopelija sa nilskim konjima, krokodilima i nojevima...a Čarobnjakov učenik je Miki sa kofama vode i metlama...u Fantaziji ima nekoliko klasičnih dela muzike

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo