Irska ministarka: Sigurna perspektiva napretka Srbije ka EU

Irska ministarka: Sigurna perspektiva napretka Srbije ka EU Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Beogradu s ministarkom za evropske poslove Irske Helen Mekenti koja je pozdravila reforme u Srbiji.

Mekenti je istakla pre svega promene u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije, ocenivši da je pristupanje EU najbolji način da se postignu ciljevi i vrednosti kojima Srbija teži.

Helen Mekenti je kazala da napredak Srbije ka Evropskoj uniji "ima sigurnu perspektivu pristupanja koju može da očekuje zemlja koja je posvećena evropskim integracijama i teškim reformama", saopštila je Vlada Srbije.

Zvaničnica Irske je ukazala i na značaj nastavka dijaloga Beograda s Prištinom, navodeći da je to važan uslov za stabilnost regiona.

Premijerka Brnabić je zahvalila za podršku Irske evrointegraciji Srbije, i rekla da su stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta, jačanje vladavine prava i borba protiv korupcije ključne tačke uspeha Vlade Srbije i dobra osnova za jačanje odnosa Srbije i Irske.

Premijerka je izjavila da je Srbija "odlučna da sprovede neophodne reforme i da u narednim mesecima i godinama ubrza proces pristupanja EU", i istakla da je Vlada Srbije postila makroekonomsku i fiskalnu stabilnost.

Kao najvažnije zadatke, premijerka Srbije je navela projekte infrastrukture i reforme državne uprave i obrazovanja koju smatra najvažnijim zadatkom.

Tagovi: Irska , EU , brnabić , helen mekenti

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bata

Jačanje vladavine prava? Ha, ha, ha

12 216

Ilija Cvorovic

Ovo je neko digitalno rukovanje sigurno....

12 198

Mak

Neka ona dodje da zivi ovde pa bih je pitao

11 180

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo