Aji Jung uručena titula viteza Ordena italijanske zvezde

Aji Jung uručena titula viteza Ordena italijanske zvezde Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasada Italije u Beogradu večeras je uručila titulu viteza "Ordena italijanske zvezde" direktorki Beogradskog festivala igre Aji Jung za doprinos jačanju prijateljstva i saradnje Italije i Srbije u kulturi i umetnosti.

Jung je u Ambasadi Italije prilikom uručenja nagrade kazala da su malobrojni oni koji su prepoznali njen trud i podržali je da realizuje velike i važne dogadjaje, a jedan od onih koji su joj pružili razumevanje je ambasador Italije u Srbiji Djuzepe Manco.

Ona je zahvalila na priznanju predsedniku Italije Serdju Matareli i italijanskim koreografima, pedagozima i igračima, koji su, kako je navela, neraskidivi deo tog priznanja.

 Manco je rekao da je Jung radila da publici u Srbiji prebliži izuzetnost italijanske igre dovodeći u Beograd umetnike poput Karla Fračija, Maura Bingocetija, Djuzepe Pikonija, Emilia Greka i drugih.

"Direktorka Beogradskog festivala igre oduvek se zalagala za razvoj saradnje u oblasti umetničke igre Italije i Srbije i za promociju italijanskog plesa u Srbiji. Na festivalu kojim ona rukovodi gostuju od samog početka umetnici i kompanije koji predstavljaju najbolju tradiciju italijanskog plesa", kazao je Manco.

Svečanom uručivanju titule prisustvovala je i premijerka Ana Brnabić koja je Aji Jung čestitala na uspehu i ocenila da je Beogradski festival igre sjajan primer kako privata inicijativa u kulturi može da opstane 15 godina, saopštila je Vlada Srbije.

Brnanić je rekla da bi bilo lepo da ima još takvih uspešnih i dobrih prijema koji Srbiju prikazuju u svetu kao kreativnu i modernu zemlju, navodi se u saopštenju.

Pored premijerka, u ambasadi Italije su bili i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot i direktor ;Beogradske ;filharmonije ;Ivan ;Tasovac, koji je i bivši ministar kulture i informisanja.

Pre Aje Jung, titula viteza Ordena italijanske zvezde uručena je upravniku Muzeja Jugoslovenske kinoteke Marjanu Vujoviću i direktorki Instituta "Mihajlo Pupin" Sanji Vraneš.

Italijanska ambasada je navela da će orden u narednim nedeljama biti dodeljen upravnici Katedre za italijanski jezik i književnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Snežani Milinkovic.

Orden italijanske zvezde je priznanje koje se dodeljuje onima koji imaju izuzetne zasluge u jačanju prijateljstva i saradnje Italije i drugih zemalja i u promovisanju veza s Italijom.

Tagovi: aja jung , Italija , Ambasada

Komentara 45

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aja Vasil

jel'da da je bljak?

10 1

drska i cep

A ministar Vukosavljevic nije bio na prijemu,je li smenjen?

6 0

valentina

Kako su naseli ovi stranci na lažnu biografiju Adrijane Krtolice! Ala ih je izigrala, prvo Francuze, pa sada Italijane, partijske drugove, fikusa i sve one pajace koji se vrzmaju oko nje. A ljisica ubola tajming, misli da će zaseniti Beograđane i dođoše, da se Vlasi neće dosetiti, zaboravljajući da laž ne može da se spere sapunčetom-ordenčetom. Laž ostaje laž!

11 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo