Voditelji pristali na smanjenje plata zbog nejednakosti

Voditelji pristali na smanjenje plata zbog nejednakosti Izvor: Reuters

Šestorica vodećih televizijskih voditelja BBC pristali su na smanjenje plate, pošto je obelodanjeno da zarada muškaraca i žena nije jednaka.

BBC je naveo da su Hju Edvards, Niki Kembel, Džon Sopel, Nik Robinson i Džeremi Vajn prihvatili smanjenje plate.

Ta odluka je doneta nakon što je Keri Grejsi podnela ostavku na mesto urednice BBC servisa za Kinu, zbog nejednakih primanja muškaraca i žena, koji su urednici međunarodnih izdanja te medijske kuće. Grejsi, koja je radila za BBC više od 30 godina, napisala je u otvorenom pismu da ne može da obavlja svoj posao na visokom nivou, dok se bori sa šefovima za jednake zarade žena i muškaraca.

Vajn je kazao da je potrebno rešiti taj problem i izrazio podršku koleginicama. 

On je bio među najplaćenijima u grupi voditelja koji su pristali na smanjenje plate. Prošle godine je zaradio između 700.000 i 749.999 britanskih funti (između 798.000 i 855.000 evra), navodi BBC. 

Od njih šestorice, Sopel, urednik servisa BBC za Severnu Ameriku zarađivao je najmanje, odnosno između 200.000 i 249.999 britanskih funti (između 228.000 i 285.000 evra), dok je Keri Grejsi prošle godine zaradila 135.000 britanskih funti (oko 154.000 evra).

Tagovi: BBC , muškarci , žene , voditelj , plata

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nana

ne mogu da verujem da je bbc ovako nesto dozvolio..zene trenirane kao niza bica, a ustvari su one te zbog kojih program bude gledaniji...

9 2

Seka Persa

@Bilosta Tako je jednostvna računica koliko ko zaradjuje u zemlji Srbiji. Uzmeš cifru pa podeliš sa 12. Zaboraviš na porez. Penziju. Bilo šta. Slika i prilika stanja i ramzišljanja u Srbiji. Neko ko zaradjuje £200 000 u UK ne plaća porez na prvih £32 000, 40% na sve zaradjeno do £150 000 i 45% na sve zaradjeno iznad te svote. Ovo nema veze sa prvobitnom temom diskriminacije (svaka im čast, nadam se da će se ovim voditi i u ostalim organizacijama), ovo ima veze sa onim delom gde se svi u sve u Srbiji izuzetno razumeju...

10 1

Ash

Umesto sto se sokirate kolike su nekim ljudima plate u UK, sokirajte se ko je na vlasti u Srbiji. Ili na primer: ko nam je ministar odbrane?

29 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo