Opozicija dogovorila protest ispred RTS-a

Opozicija dogovorila protest ispred RTS-a Izvor: N1
(arhiva)

Predstavnici 12 opozicionih stranaka i pokreta dogovorili su se da 4. februara organizuju protest ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Beogradu, zbog, kako se navodi, "kontinuiranog kršenja zakona i blokade opozicije na javnom servisu".

Kako je saopštio Pokret slobodnih gradjana (PSG), kao jedan od učesnika te akcije, sa protesta će biti upućen zahtev za smenu direktora i urednika informativnog programa javnog servisa, zbog, kako navode, politički pristrasnog rada, kao i da RTS i drugi mediji poštuju zakon i standarde struke i obezbede ravnomernu zastupljenost političkih aktera. 

Opozicione stranke i pokreti postigli su dogovor i o saradnji na kontroli izbora, "radi zaštite izborne volje građana". 

Dodaje se da će opozicija formirati odbor za organizaciju protesta ispred zgrade RTS-a, kao i radnu grupu za saradnju u kontroli izbora.

Dogovor su postigli predstavnici Demokratske stranke, pokreta Dosta je bilo, Levice Srbije, Narodne stranke, Nove stranke, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret, Pokreta protiv diktature, Socijaldemokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, udruženja Šta radite bre i stranke Zajedno za Srbiju.

Komentara 137

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

FalimTeBoze

Falim te boze da se setil ,ali malo je RTS samo,nego 24h nocenje i akcija STIROPOR 72 sata minimum ispred svih medija i tv sa nacionalnom frekfencijom. Ja kad gledam Vesti onog Grka Prve TV i B92,O2 takodje i ode AV,zabezeknut sam. Ne iznenadjuju mene Informer,Studio b,Pink,Happy i sl, ali neki kao ta Prva sa gostima sve sa liste SNS i to emisiji 150 minuta.Danas bio Zika Sarenica,mozete zamisliti.Kad je jedna TV stanica dovodila sa druge goste.Nikada. Ali eto,GRK voli pare i Vucica i obrnuto. Uskoro ce do marta da se izredjaju sve tkz.javne licnosti da gostuju tamo i Grbovic,Kockica,Aje i maje razne. Udvaranje,poltronstvo u punom jeku.

11 0

Dobro jutro, trejzeri...

A na tom protestu - svi ostali da Dverima dodele orden prvoborca, jer kada su oni kretali na Rts i (medijske) bandite u njemu, i pozivali "opoziciju" da im se pridruže, Janković i Šutanovac su opstruirali radeći tako u korist, u Srbiji, izgleda po svemu, sve omraženijeg Vučića. Janković i Šutanovac imaju "korektivnu" ulogu "pritiskača" na Vučića, pa kad ovaj malo vrdne s puta, zapadni "partneri" (čitaj: najobični - nalogodavci) odmah aktiviraju ovu dvojicu i pojedine "intelektualce". To su ona dvojica - koja su opstruirala postpredsedničke ulične demonstracije mladih, zbog izborne krađe. Oni imaju i svoje novo ime - Trejzeri.

18 5

gvido

Blizi se protest. Opet ce slobodni gradjana Beograda na svoje najmilije tlo - ulice. Bujošević je oduvek bio čovek iz istog interesnog kružooka, uvek mi je kao novinar bio prosečan i bilo je čudno da je takav čovek prvo radio kod Karića na televiziji, onda postavljen u državnu politiku, a kada je dobio poziciju na RTS sve je bilo jasno. Bar se na ulicama mi koji nismo za takve politicke i korumpirane mazanflarije prepoznajemo, tu je jasno ko je sta.

47 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo