Uklonjen transparent SNS-a sa Starog sajmišta, odbor ostao

Uklonjen transparent SNS-a sa Starog sajmišta, odbor ostao Izvor: N1

Uklonjen je transparent Srpske napredne stranke koji je prethodnih dana bio na Spasićevom paviljonu na Starom sajmištu, gde je u vreme postojanja logora bila bolnica. Mesni odbor, sa sedištem u okviru kompleksa, ostaje na tom mestu.

Transparent je bio okačen na zid Spasićevog paviljona, gde je u vreme postojanja logora bila bolnica, koja je zatim srušena. Sedište odbora nalazi se u susednom objektu.

Na pitanje N1 da li je primereno da se stranački transparent postavi na Starom sajmištu, ministar rada Zoran Đorđević koji je okviru kompleksa prisustvovao obeležavanju Medjunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta, kaže da danas nije primereno komentarisati te stvari ali da je najbolji odgovor to što je "tabla skinuta".

U mesnom odboru SNS-a kažu da nema ništa sporno da njihove kancelarije ostanu na tom mestu kada se ima u vidu da je to baraka napravljena 20 godina nakon Drugog svetskog rata.

I predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, koji je u Davosu, upitan je da prokomentariše celu situaciju. On je rekao da ne zna o čemu se tačno radi, ali da će se stranka izviniti, ako je bilo ko bilo šta pogrešio. "Nisam video i stvarno ne znam o čemu se radi, ali šta je smisao svega, nisam shvatio... Ne znam o čemu se radi, ako je bilo ko bilo šta pogrešio, mi ćemo se tu izviniti, ali samo nemoj da mi govore oni... Pošto je moja cela familija stradala od nacista", rekao je lider SNS-a.

Oko 10.000 Srba, 7.000 Jevreja i najmanje 60 Roma umrlo je na Starom Sajmištu 1941. i 1942. godine. Logor su vodili pripadnici odreda SS Vafen, ali je srpska policija hapsila Jevreje.

Posle rata ništa nije učinjeno da bi se očuvalo ovo mesto. Žrtvama je 1995. podignut spomenik u blizini.

Objekti su korišćeni za razne namene, kao prostor za umetnike, ali i kao restoran i teretana.

Gradski menadžer Goran Vesić ranije je najavio da će Staro Sajmište postati „regionalni centar za istraživanje Holokausta” i da se na tome radi zajedno s izraelskim memorijalnim centrom „Jad Vašem”.


Komentara 42

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Посматрач

Где је следеће "качење" материјала- надгробне плоче покојних вам чланова?!?!?!!!! Морбидност без граница!

31 0

Zaklina

Ovo kao da nesto sluti😂

33 36

Just A Girl

baš tako... ali nikako nije smešno

19 31

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo