Produžen kolektivni ugovor za ustanove kulture

Produžen kolektivni ugovor za ustanove kulture Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja

U Ministarstvu kulture i informisanja danas je potpisan Sporazum o produženju roka važenja Posebnog kolektivnog ugovora za ustanove kulture, čiji su osnivači Republika Srbija, autonomna pokrajina i jedinica lokalne samouprave.

Kako se navodi u saopštenju, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević istakao je da je zadovoljan izuzetno uspešnom saradnjom koju ministarstvo ostvaruje u socijalnom dijalogu sa reprezentativnim sindikatima u oblasti kulture na zaštiti i unapređenju ravnopravnog položaja i statusa zaposlenih u ustanovama kulture. 

"Zajedno smo se izborili krajem prošle godine za povećanje plata zaposlenih, a pred nama je važan period procesa prilagodjavanja našeg zajedničkog funkcionisanja po novom Zakonu o sistemu plata u javnom sektoru i Zakonu o zaposlenima u javnim službama", rekao je ministar.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

tip

Rodženi Beogradžanin. Čista praznina. Kaldrma po kojoj vlast gazi kako joj se hoće. Bezosećajan, gazi za karijeru. Kakvi sindikati i brakrači. Samo da se održi na vlasti. Po svaku cenu.

2 0

avioni,kamioni

ne znam shta je citao ali nishta nije shvatio

2 0

filodendron sns

ko je ovaj pa sad?

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo