Opra Vinfri: Nemam DNK da budem predsednica SAD

Opra Vinfri: Nemam DNK da budem predsednica SAD Izvor: REUTERS/Lucy Nicholson
Opra Vinfri na dodeli Zlatnog globusa

Američka TV voditeljka, glumica i filmska producentkinja Opra Vinfri izjavila je za magazin InStyle da nema DNK da bude predsednica SAD i tako demantovala spekulacije o mogućnosti da će učestvovati na narednim predsedničkim izborima.

Nju su mnogi videli kao buduću kandidatkinju Demokratske partije na izborima 2020. godine, a to mišljenje je naročito postalo rasprostranjeno nakon uzbudljivog govora na dodeli Zlatnog globusa, ranije ovog meseca.

Međutim, poznata voditeljka rekla je za ovaj magazin da nije zainteresovana za tako nešto. "Osećam se sigurno i samopouzdano kad tačno znam šta mogu, a šta ne", dodala je.

BBC podseća da je aktuelni predsednik Donald Tramp prokomentarisao glasine o mogućem učešću Opre na izbornoj trci za dve godine i da je tada rekao "da bi to bilo zabavno", ali i da će je pobediti.

Opra Vinfri je dobila Cecil B deMille prestižnu nagradu (Holivudske asocijacije stranih novinara) za izvanredan doprinos industriji zabave, koja se uručuje na ceremoniji dodele Zlatnog globusa.

Tom prilikom, Opra je održala snažan govor o problemima rase, polova, vlasti, ali i o kampanji #MeToo - protiv seksualnog uznemiravanja.

Kada je dodala rečenicu "sve devojke koje ovo gledaju, neka znaju da je novi dan na horizontu", mnogi su tu izjavu shvatili kao indikator da razmatra mogućnost da se kandiduje za predsednika SAD.

"A kada taj novi dan konačno svane, biće to zbog mnogo veličanstvenih žena... I nekih prilično fenomenalnih mušakaraca, koji se snažno bore da sve uvere da će biti lideri koji će moći da nas uvedu u vreme u kom niko nikad neće reći #MeToo", navela je Opra Vinfri.

Podsetimo, inicijativa (#MeToo) "I ja sam bila" žrtva seksualnog nasilja proširila se od SAD na druge države sveta. Brojne glumice, među njima i mnoge poznate, priznale da su na počecima karijere bile žrtve reditelja, kolega ili producenata.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Svi Na Izbore!

Šta li bi naša poslednja dva onda trebalo da kažu?

20 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo